Life & Arts Τετάρτη 20/04/2022, 20:25
LIFE & ARTS

Το κλειδί της μακροζωίας είναι ο πλούτος εκτός εάν έχετε αυτή την κακή συνήθεια

Το κλειδί της μακροζωίας είναι ο πλούτος εκτός εάν έχετε αυτή την κακή συνήθεια

Τα χρήματα είναι το κλειδί της μακροζωίας, σύμφωνα με σχετική μελέτη αναλυτών από το Georgetown University. Ωστόσο, η ίδια έρενα διαπιστώνει ότι από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται οι καπνιστές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, ο πλούτος συνδέεται με την μακροζωία και έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή σε σχέση με άλλους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, όπως το επάγγελμα και η εκπαίδευση.

Μάλιστα, το ποσοστό επιβίωσης για ανθρώπους ηλικίας από 65 έως 85 ετών με περιουσία τουλάχιστον 300.000 δολαρίων είναι κατά 19% υψηλότερο σε σχέση με όσους δεν έχουν καθόλου περιουσιακά στοιχεία. Βέβαια, κατά την ίδια έρευνα φαίνεται πως για όσους έχουν περιουσία με αξία άνω των 500.000 δολαρίων τα επίπεδα μακροζωίας συρρικνώνονται.

Επίσης φαίνεται πως ο πλούτος ανεξαρτήτως της αξίας του δεν αρκεί ώστε να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα από το Georgetown University, το ποσοστό επιβίωσης για μη καπνιστές ήταν κατά 37% υψηλότερο σε σχέση με τους καπνιστές.

«Όσοι απασχολούνται στον τομέα της υγείας δεν μποροούν να μεταβάλουν τον πλούτο του ασθενή τους, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να αποθαρρύνουν το κάπνισμα», σημειώνουν οι ερευνητές. «Ο πλούτος μπορεί να σχετίζεται με την μακροζωία, αρκεί να μην καπνίζετε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της μελέτη αυτής εξετάστηκαν τουλάχιστον 6.300 ενήλικες από το 1995, ενώ οι ερευνητές παρακολουθούσαν τους εθελοντές έως και 18 χρόνια μετά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Fast Company

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε το μυστικό της νεότητας: Επιστήμονες γύρισαν το δέρμα 30 χρόνια πίσω

Ντόλι: Πού είναι σήμερα το διασημότερο πρόβατο στην ιστορία

Cancer Moonshot: Πώς θα μειωθούν στο μισό οι θάνατοι από καρκίνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News