Life & Arts Κυριακή 17/04/2022, 21:33
LIFE & ARTS

5 λόγοι για να ταξιδέψεις solo

5 λόγοι για να ταξιδέψεις solo

Ταξιδεύοντας μόνος σου, ανακαλύπτεις περισσότερες πτυχές του εαυτού σου, καταλαβαίνεις ποιος είσαι και τι σου αρέσει, όπως παραδέχεται στο περιοδικό International Living η Αμερικανίδα Mary McCarthy, η οποία κάνει πλέον περίπου τα μισά της ταξίδια μόνη. Σημειώνει επίσης ότι μπορεί κανείς να ανοιχτεί σε κόσμους που δεν θα συναντούσε εάν συνοδευόταν από σύντροφο ή φίλους. Στα πιο αξιοσημείωτα θετικά στοιχεία του να ταξιδεύει κανείς μόνος, η McCathy ξεχωρίζει τα εξής:

  1. Σπάει το στερεότυπο

Είναι σημαντικό να διαχωρίζει κανείς τις προσδοκίες και τους φόβους του από την πραγματικότητα. Ως γυναίκα που ταξιδεύει μόνη, συμβουλεύει να μην διακατέχεται κανείς από φόβο προτού καν επισκεφθεί ένα μέρος. Για την ίδια, το να ταξιδεύει σημαίνει ότι δοκιμάζει και τα όρια του «τι μπορεί ή πρέπει να κάνει» όταν είναι μόνη. Έτσι, εντοπίζει νέες ευκαιρίες που διαφορετικά δεν θα έβλεπε. «Ας σταματήσουμε με το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ταξιδεύουν μόνες τους. Υπάρχουν τόσα πράγματα να δει κανείς εκεί έξω», λέει η ίδια.

  1. Ησυχία

Ταξιδεύοντας κανείς μόνος μπορεί να ξεκουραστεί πραγματικά, ενώ πάντοτε υπάρχει και η δυνατότητα να γνωρίσει ανθρώπους στο μέρος που επισκέπτεται. Για την McCarthy όταν βρίσκει πραγματική ησυχία και ηρεμία ξεκαθαρίζουν οι σκέψεις της. «Αυτή η ησυχία μας επιτρέπει να αναπτυσσόμαστε ως άνθρωποι. Επίσης επιτρέπει στην φαντασία μας να ανθίσει και να εξελιχθεί. Χωρίς τον χρόνο με τους εαυτούς μας…χάνουμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την καθημερινή μας ζωή», τονίζει η ίδια.

  1. Νέα άτομα

Πάντοτε υπάρχει κάποιος που θα γνωρίσεις σε ένα ταξίδι όταν είσαι μόνος. Και το θετικό είναι ότι δίνεται η ευκαιρία να δεις την ζωή από μία διαφορετική πλευρά, λέει η McCarthy. Έτσι, μαθαίνεις για τον εαυτό σου και για τους άλλους. «Οι άνθρωποι είναι φιλοπερίεργοι, συχνά φιλικοί και ευγενικοί και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο από τον οποίο έρχεσαι…Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια υπέροχα μαθήματα ζωής», σημειώνει η ίδια.

  1. Το πρόγραμμα

Εάν θέλεις να ξεκινήσεις νωρίς τη μέρα σου το κάνεις, εάν θες να ξενυχτήσεις το κάνεις, εάν γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο που σου προκαλεί το ενδιαφέρον, τον ακολουθείς σε μία περιπέτεια. Ουσιαστικά μόνος ορίζεις και το πρόγραμμα, αλλά και τον ρυθμό, ενώ παράλληλα είναι μία φανταστική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς τους ντόπιους. «Μπορείς να ακολουθήσεις τα ενδιαφέροντά σου χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς. Ναι, ακούγεται λίγο εγωιστικό, αλλά μερικές φορές το να έχεις την ελευθερία να είσαι απλώς ο εαυτός σου και να κάνεις αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο αξίζει τις δυσκολίες που συνταντάς όταν ξεκινάς να ταξιδεύεις μόνος», σημειώνει η McCarthy.

  1. Βαθύτερη εξερεύνηση

Η McCarthy εξηγεί ότι υπάρχουν πράγματα, τα οποία σίγουρα δεν θα είχε κάνει στις περιπλανήσεις της ή τουλάχιστον με τόση ευκολία, εάν ταξίδευε με κάποιον άλλο. Κρατώντας τις κεραίες της τεντωμένες και έχοντας την διάθεση να εξερευνήσει νέα πράγματα, απέκτησε μοναδικές εμπειρίες. Όπως εξηγεί η ίδια «φιλτράρει» το περιβάλλον γύρω της χωρίς να έχει τα άγχη και τις προκαταλήψεις που θα είχε αν συνοδευόταν από κάποιον συνταξιδιώτη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι καλύτεροι προορισμοί για… σόλο ταξιδιώτες

Ταξίδια με περιβαλλοντική συνείδηση – Οι πόλεις με τα περισσότερα «πράσινα» ξενοδοχεία

Οι πέντε πιο «μαγνητικές» πόλεις στον κόσμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News