Life & Arts Τετάρτη 13/04/2022, 19:29
LIFE & ARTS

Smells like…90s: Στο «σφυρί» η αγαπημένη μπλε κιθάρα του Kurt Cobain

Smells like…90s: Στο «σφυρί» η αγαπημένη μπλε κιθάρα του Kurt Cobain

Η εμβληματική μπλε κιθάρα του Kurt Cobain, η οποία πρωταγωνίστησε στο βίντεο της δεκαετίας του 1990 «Smells Like Teen Spirit» αναμένεται να πλειοδοτηθεί για ποσό έως και 800.000 δολαρίων σε δημοπρασία του Μαΐου.

Smells like…90s: Στο «σφυρί» η αγαπημένη μπλε κιθάρα του Kurt Cobain-1

φωτ. Julien’s Auctions

Η θρυλική μπλε κιθάρα τύπου Fender μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η πιο διάσημη κιθάρα της ροκ, όπως δήλωσε ο Μάρτιν Νόλαν εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Julien’s Auctions. Σημειώνεται ότι το βίντεο Smells Like Teen Spirit έχει τουλάχιστον 1,4 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

«Είναι μία από τις πιο εμβηματικές κιθάρες που έχει έρθει στον κλάδο των δημοπρασιών, είναι η μπλε κιθάρα Mustang Fender, μία από τις αγαπημένες κιθάρες του Kurt Cobain όλων των εποχών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νόλαν.

«Η κιθάρα συνοδεύεται από την αυθεντική της θήκη και επίσης από την ζώνη της, που είναι πολύ σημαντικό για τους συλλέκτες, ώστε όταν έρθουν στην δημοπρασία να γνωρίζουν την αυθεντικότητά της», σημείωσε ο Νόλαν. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η κιθάρα παρέμεινε στην οικογένεια του Cobain από τον θάνατό του το 1994.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κιθάρα είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα που θα πλειοδοτηθούν στο πλαίσιο της συλλογής Music Icons στην Νέα Υόρκη, αλλά και ψηφιακά από τις 20 έως 22 Μαΐου.

Ο Νόλαν τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με μία συγκρατημένη εκτίμηση του οίκου, η κιθάρα θα «πιάσει» από 600.000 έως 800.000 δολάρια. Μάλιστα, μέρος των εσόδων θα διοχετευτούν σε φιλανθρωπική οργάνωση για τις ψυχικές ασθένειες.

Στο πλαίσιο της ίδιας συλλογής θα πλειοδοτηθεί και ένα αυθεντικό έργο του Kurt Cobain που απεικονίζει τον Micahel Jackson, το οποίο αναμένεται να δοθεί για ποσό έως και 40.000 δολαρίων. Επίσης, περιλαμβάνεται και ένα από τα αυτοκίνητά του τύπου Dodge Dart του 1965, το οποίο εκτιμάται πως θα δοθεί έναντι 400.000 έως 600.000 δολαρίων.

Smells like…90s: Στο «σφυρί» η αγαπημένη μπλε κιθάρα του Kurt Cobain-2

φωτ. Julien’s Auctions

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Χορός εκατομμυρίων για τη «μούσα» του Πικάσο

Στο «σφυρί» έργο του Μιχαήλ Άγγελου: 30 εκατ. δολάρια η εκτιμώμενη τιμή

Christie’s: Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο λευκό διαμάντι – Σε μέγεθος αυγού κότας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News