Life & Arts Δευτέρα 11/04/2022, 19:22
LIFE & ARTS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Luka Doncic, Pau Gasol, Dirk Nowitzki και Tony Parker ανακηρύχθηκαν ως η καλύτερη πρώτη ομάδα Ευρωπαίων του ΝΒΑ όλων των εποχών μετά την 75 Euro Vote, ενώ στη δεύτερη καλύτερη ομάδα βρίσκονται οι: Nikola Jokic, Toni Kukoc, Drazen Petrovic, Arvydas Sabonis και Peja Stojakovic.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα για την All-Time NBA European Team, ως μέρος της ψηφοφορίας NBA 75 Euro Vote, μια καμπάνια που έγινε προς τιμήν της 75ης επετειακής σεζόν του πρωταθλήματος και οι φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη κλήθηκαν να επιλέξουν τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες που ξεχώρισαν στα παρκέ του NBA κατά την διάρκεια αυτών των 75 χρόνων.

Η All-Time NBA European First Team αποτελείται από τον δυο φορές MVP του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο (Milwaukee Bucks, Ελλάδα), τον τρεις φορές NBA All-Star Luka Doncic (Dallas Mavericks, Σλοβενία), τον δυο φορές πρωταθλητή ΝΒΑ Pau Gasol (Ισπανία), τον πρωταθλητή του ΝΒΑ το 2011 Dirk Nowitzki (Γερμανία) και τον τέσσερις φορές πρωταθλητή Tony Parker (Γαλλία). Ο Ευρωπαίος παίκτης με τις περισσότερες ψήφους ήταν ο Nowitzki, ο οποίος έπαιξε και τα 21 χρόνια της καριέρας του στους Dallas Mavericks και κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ του έκτου σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.  

Η All-Time NBA European Second Team αποτελείται από τον νυν MVP του ΝΒΑ Nikola Jokic (Denver Nuggets, Σερβία), τον Hall of Famer Toni Kukoc (Κροατία), τον Arvydas Sabonis (Λιθουανία), τον πρωταθλητή του 2011 Peja Stojakovic (Σερβία) και τον αείμνηστο Drazen Petrovic (Κροατία).

Οι All-NBA European First και Second Teams επιλέχτηκαν από φιλάθλους του NBA από την Ευρώπη  και μια επιτροπή που αποτελούνταν από περισσότερα από 40 ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, broadcasters, influencers και διασημότητες. Η ψήφος των φιλάθλων αντιπροσώπευσε το 50% του τελικού αποτελέσματος ενώ η ψήφος της επιτροπής το υπόλοιπο 50%.

«Νυν και πρώην Ευρωπαίοι παίκτες έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ΝΒΑ και το μπάσκετ», δήλωσε ο NBA Head of Fan Engagement και Direct-to-Consumer για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, Γιώργος Αϊβάζογλου. «Καθώς γιορτάζουμε την 75η επετειακή σεζόν, είμαστε ενθουσιασμένοι για τους 10 καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών, οι οποίοι έχουν εμπνεύσει γενιές και γενιές φιλάθλων σε όλη την ήπειρο και όλο τον κόσμο.»

Στις προηγούμενες κατηγορίες ψηφοφορίας, οι Chicago Bulls της περιόδου 1995-98 ανακηρύχθηκαν ως η All-Time NBA Dynasty, η φανέλα των Toronto Raptors της περιόδου 1998-1999 αναδείχτηκε ως All-Time NBA Jersey και η στιγμή που ο γερμανικής καταγωγής Dirk Nowitzki κατακτά το πρωτάθλημα στους τελικούς του 2011 ψηφίστηκε ως η All-Time European Moment.

Τα τελικά αποτελέσματα της All-Time NBA European Team:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το λάθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο: Γιατί είχε λογαριασμούς σε 50 τράπεζες

Κάιρι Ιρβινγκ: ανεμβολίαστος αλλά δαίμονας

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News