ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σκάκι, κωμωδία και… νανουρίσματα: οι δημοφιλέστερες σειρές του Netflix

Σκάκι, κωμωδία και… νανουρίσματα: οι δημοφιλέστερες σειρές του Netflix

Είναι προφανές ότι τους τελευταίους μήνες του παγκόσμιου εγκλεισμού, οι διαδικτυακές πλατφόρμες με πρώτο το Netflix, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι του παιχνιδιού της οικιακής ψυχαγωγίας. Τι είδαμε ωστόσο περισσότερο (διεθνώς) αυτή την χρονιά που μας αφήνει; Η εταιρεία Reelgood έχει αναλάβει να μετρά τις θεαματικότητες των σειρών του Netflix από τον περασμένο Φεβρουάριο και κατέληξε σε πάνω-κάτω αναμενόμενα αποτελέσματα, δίχως να λείπουν και κάποιες χτυπητές εκπλήξεις. Ακολουθεί η κορυφαία δεκάδα σειρών, συνοδευμένη από δικό μας σύντομο σχόλιο.

No. 10: «Love is Blind»

Ραντεβού στα τυφλά α λα Netflix. Κυριολεκτικά μιας και πρόκειται για ριάλιτι εύρεσης ερωτικού συντρόφου, όπου οι συμμετέχοντες γνωρίζονταν με τον γνωστό τοίχο ανάμεσά τους. Οσα χρόνια κι αν περάσουν κάτι τέτοια ποτέ δεν παλιώνουν.

Νο. 9: «Cobra Kai»

Ξεκίνησε σαν σειρά του Youtube, ωστόσο από την δεύτερη σεζόν του προσγειώθηκε στο Netflix, δίχως μάλιστα να χάσει τίποτα από την αρχική μαγεία. Η σειρά σίκουελ στο καλτ σήμερα «Karate Kid» είναι αληθινά διασκεδαστική, με παλιούς και νέους πρωταγωνιστές καθώς και μπόλικο χιούμορ να συμπληρώνει την δράση.

Νο. 8: «Unsolved Mysteries»

Οπως υποδεικνύει και ο τίτλος, η σειρά ντοκιμαντέρ ασχολείται με άλυτα μυστήρια, φιλοξενώντας ιστορίες ανθρώπων που έχουν ζήσει το αδιανόητο: εξαφανίσεις και… εμφανίσεις, υπερφυσικά γεγονότα, θεωρίες συνομωσίας κ.ο.κ., με τους δημιουργούς του φαινομένου «Stranger Things» να έχουν βάλει και εκείνοι το χεράκι τους.

Νο. 7: «The Umbrella Academy»

Δεύτερος κύκλος φέτος και για την δημοφιλή υπερηρωϊκή σειρά, η οποία συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς, αν δεν γίνεται και ακόμα καλύτερη. Μπόλικη δράση, αυτοσαρκαστικό χιούμορ και μερικοί λαμπεροί νέοι πρωταγωνιστές όπως ο 17χρονος Αϊνταν Γκάλαχερ, συνθέτουν εδώ την συνταγή της επιτυχίας.

Νο. 6: «Outer Banks»

Αλλη μια νεανική σειρά του Netflix, η οποία μπλέκει την ενηλικίωση με το (σταθερά δημοφιλές) θρίλερ μυστηρίου. Μια ομάδα απόβλητων εφήβων ανακαλύπτει τα ίχνη ενός χαμένου θησαυρού, ταυτόχρονα ωστόσο φέρνει στην επιφάνεια και μερικά από καιρό θαμμένα μυστικά. Κυνήγι θησαυρού, δράμα, έρωτες, όλα αμπαλαρισμένα σε μια αρκετά πλούσια παραγωγή.

Νο. 5: «Ozark»

Σκάκι, κωμωδία και… νανουρίσματα: οι δημοφιλέστερες σειρές του Netflix-1

Οσο προχωρά γίνεται όλο και καλύτερο. Η σειρά με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Μπέιτμαν στον ρόλο ενός επαγγελματία στο «ξέπλυμα» χρήματος, ήταν ακόμα ακόμα πιο συναρπαστική στον τρίτο κύκλο της και αναμφίβολα θα συνεχιστεί. Πάντα με φόντο τα ατμοσφαιρικά τοπία των Οζαρκ , στο Μιζούρι της Αμερικής.

Νο. 4: «Tiger King»

Τι να πει κανείς για αυτό το φοβερό, εξτραβαγκάντ ντοκιμαντέρ, που μας σύστησε μια από τις πιο αλλόκοτες περσόνες που έχουμε δει στην μικρή οθόνη; Βαρόνοι ναρκωτικών, άγρια ζώα, αιρέσεις, συνομωσίες, δολοφονίες και άθλια κουρέματα σε ένα απολαυστικό σύνολο που πρέπει κανείς να δει για εκτιμήσει την καλτ αξία του.

Νο. 3: «The Queens Gambit»

Το πραγματικό φαινόμενο της χρονιάς. Η πιο δημοφιλής μίνι σειρά στην ιστορία του Netflix κατάφερε να κάνει το σκάκι ξανά της μόδας, μέσα από την υπέροχα δεμένη ιστορία ενός ιδιοφυούς κοριτσιού που θριαμβεύει ως επαγγελματίας σκακίστρια κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Η Ανια Τέϊλορ-Τζόι ήταν εξαιρετική στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας σειράς που βλέπεται πραγματικά απνευστί.

Νο. 2: «The Office»

Αν το προηγούμενο ήταν φαινόμενο της χρονιάς, αυτό αποτελεί μόνιμη και διαρκή… βλάβη. Ιδιαίτερα για το αμερικανικό κοινό, όπου η συγκεκριμένη κωμική σειρά παραμένει η δημοφιλέστερη μαζί με τα «Φιλαράκια» εδώ και κάτι δεκαετίες. Η εργασιακή καθημερινότητα είναι άλλωστε από τα θέματα που απασχολούν πολύ και το χιούμορ των Γκρεγκ Ντάνιελς και Ρίκι Ζερβέ την κάνουν σημαντικά πιο ενδιαφέρουσα.

Νο. 1: «Cocomelon»

Σκάκι, κωμωδία και… νανουρίσματα: οι δημοφιλέστερες σειρές του Netflix-2
Caption

 

Οχι ακριβώς αναπάντεχο στην χρονιά της πανδημίας. Η δημοφιλέστερη σειρά του Netflix για το 2020 ήταν ένα κινούμενο σχέδιο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με τους παιδικούς σταθμούς κλειστούς και τους γονείς σε συνθήκες τηλεργασίας, το συγκεκριμένο μάλλον ήταν μια κάποια λύση, ώστε να ησυχάσει λίγο το σπίτι…

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS