Life & Arts Πέμπτη 31/03/2022, 10:03
LIFE & ARTS

Apple: Η αλλαγή που έκανε για να μην σας ξανακλέψουν το iPhone

Apple: Η αλλαγή που έκανε για να μην σας ξανακλέψουν το iPhone

Ένα ακόμα βήμα έκανε η Apple στην προσπάθειά της να μειώσει τις κλοπές iPhones. 

Όπως αποκάλυψε το MacRumours, η εταιρεία έδωσε οδηγία τόσο στα δικά της καταστήματα όσο και στους επίσημους συνεργάτες της να μην επισκευάζουν iPhones για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια ή κλοπή. 

Η αλλαγή της πολιτικής έχει στόχο να σταματήσει τους εγκληματίες από το να επισκευάζουν κλεμμένα κινητά ή να τους αποθαρρύνει από το να τα μεταπωλούν σε άτομα που στη συνέχεια μπορεί εύκολα να διαπιστώσουν ότι είναι κλεμμένα. 

Η παγκόσμια πλατφόρμα GSMA επιτρέπει στους κατόχους συσκευών να τις καταγράφουν και να δηλώνουν την απώλεια ή την κλοπή τους. 

Η οδηγία της Apple ζητά από το προσωπικό της εταιρείας να ελέγχει την πλατφόρμα πριν να δεχθεί ένα iPhone για επισκευή. 

Εάν η πλατφόρμα αναφέρει ότι η εν λόγω συσκευή έχει χαθεί, το κατάστημα θα πρέπει να αρνηθεί την επισκευή της. Πάντως, στις οδηγίες δεν αναφέρεται ότι ο υπεύθυνος υποχρεούται να καλέσει την αστυνομία. 

Η Apple έχει ήδη θέσει περιορισμούς στις επισκευές iPhones που βρίσκονται στο Lost Mode, το οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενεργοποιήσει χρησιμοποιώντας το iCloud. Το Lost Mode επίσης κλειδώνει τη συσκευή, ώστε ο κλέφτης να μην έχει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη. 

Επιπλέον, υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες τις οποίες οι τεχνικοί της Apple αρνούνται σε οποιονδήποτε δεν έχει απόδειξη αγοράς της συσκευής. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Έως τώρα χρησιμοποιούσατε το iPhone λάθος: Οι συμβουλές της Apple

Εάν χρησιμοποιείτε AirPods πρέπει να το ξανασκεφτείτε

Η μεγάλη επιστροφή των «χαζών» τηλεφώνων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News