LIFE & ARTS

Υπερθέαμα στη γιορτή των αστέρων

Υπερθέαμα στη γιορτή των αστέρων

Τρελά καρφώματα, απίθανα τρίποντα, συγκινητικές στιγμές και αστείρευτη λάμψη από αυτή που εκπέμπουν μόνο τα αστέρια του ουρανού και του… μπάσκετ. Με δυο λόγια, είχε από όλα το φετινό All-Star Game που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Κλίβελαντ. Στο αγωνιστικό, ο «ντόπιος» Λεμπρόν Τζέιμς είπε την τελευταία κουβέντα με ένα ωραίο fade-away για να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του, ωστόσο σε τέτοιες περιστάσεις τα σκορ ελάχιστα μετρούν. 

Διότι αυτές οι γιορτές αποτελούν πρώτα από όλα αφορμή για να μαζευτούν όλοι οι παικταράδες του NBA που θαυμάζουμε κάθε μέρα, σε ένα μόνο παρκέ και έτσι να συνειδητοποιήσουμε το πόσο μεγάλο ταλέντο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.  

Τι να πει κανείς για τον θαυματουργό Στεφ Κάρι; Ο αθεόφοβος έβαλε 16 (!) τρίποντα στον χθεσινό αγώνα κάνοντας ρεκόρ όλων των εποχών· μερικά μάλιστα από αυτά θα έπρεπε να μετρήσουν… τετράποντα, μιας και ο παίκτης των Γουόριορς τα εξαπέλυσε πίσω από τα 10 μέτρα. Το κοινό του Κλίβελαντ, που έχει «προηγούμενα» μαζί του, αρχικά τον αποδοκίμασε, στη συνέχεια ωστόσο υποκλίθηκε στην κλάση του κορυφαίου σουτέρ στην ιστορία του αθλήματος.  

Εγιναν κι άλλα ωραία: ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς, Τζα Μοράντ, φόρεσε ξανά ελατήρια στα πόδια, κάνοντας ένα alley-oop κάρφωμα 360 μοιρών, από αυτά που βλέπεις μόνο σε βίντεο γκέιμ. Ο θεόρατος Τζοέλ Εμπίντ, που είναι το φαβορί για τον φετινό τίτλο του MVP, κάρφωσε με «ανεμόμυλο». Ο ζογκλέρ Λαμέλο Μπολ σέρβιρε παραπάνω από μια ασίστ περνώντας την μπάλα ανάμεσα στα πόδια. Ο καλλιτέχνης της τέταρτης περιόδου, Ντεμάρ Ντερόζαν έβαλε άλλο ένα σήμα κατατεθέν σουτ μέσης απόστασης με τον αντίπαλο κρεμασμένο πάνω του, στο πιο κρίσιμο σημείο.  

Φυσικά εκεί ήταν, ως πρωταγωνιστής και ο δικός μας άνθρωπος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Εχοντας κερδίσει πια τον απόλυτο σεβασμό της αμερικανικής μπασκετικής κοινότητας, ο Greek Freak ήταν βασικός με την νικήτρια ομάδα του Λεμπρόν, ενώ πρόλαβε να σημειώσει 30 πόντους και να προσφέρει 2-3 από τα κλασικά δυναμικά του highlight. Το σημαντικότερο όμως, στάθηκε ανάμεσα στους 75 κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του NBA, στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, με αφορμή τα ισάριθμα χρόνια ζωής της λίγκας. Ο Γιάννης δίπλα στον Μάτζικ Τζόνσον, τον Λάρι Μπερντ, τον Σακίλ Ο’ Νιλ, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, τον Τζούλιους Ερβινγκ, τον Τζον Στόκτον και βέβαια τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν, με τον οποίο ο Αντετοκούνμπο αντάλλαξε θερμή χειραψία. Για να αντιληφθεί κανείς το επίτευγμα, αρκεί να σκεφτεί πως εκείνος και ο Ντιρκ Νοβίνσκι είναι οι μόνοι Ευρωπαίοι της εκλεκτής παρέας των 75. 

Διαβάστε επίσης:

Το χρυσό deal του Αντετοκούνμπο με τον Ζούκερμπεργκ 

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η καριέρα ενός NBA star… εκτός γηπέδου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News