Life & Arts Παρασκευή 18/02/2022, 07:26
LIFE & ARTS

Machine Gun Kelly: Ο ροκ σταρ της Μπερλινάλε

Machine Gun Kelly: Ο ροκ σταρ της Μπερλινάλε

Πιθανότατα όχι η καλύτερη, αλλά σίγουρα η πιο ροκ ταινία που είδαμε κατά την διάρκεια της παραμονής μας στο Βερολίνο για το διάσημο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης, ήταν το «Taurus» του Τιμ Σάτον. Κεντρικός χαρακτήρας εκεί είναι ο Κόουλ, ένας επιτυχημένος -και πάμπλουτος- ράπερ, ο οποίος ζει βυθισμένος στην παραζάλη των ουσιών αλλά και του ναρκισσισμού του, που υπονομεύει σχεδόν όλες τις ανθρώπινες σχέσεις με τους γύρω του. 

Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια είναι πως τον «στοιχειωμένο» αυτόν αντιήρωα υποδύεται ο Κόλσον Μπέικερ, περισσότερο γνωστός με το καλλιτέχνικό του, Machine Gun Kelly. Καλυμμένος από την κορυφή ως τα νύχια από τα (δικά του πραγματικά) τατουάζ και μονίμως σε μη… νηφάλια κατάσταση, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, ο 31χρονος μουσικός υποδύεται εδώ ουσιαστικά τον εαυτό του. Αυτό το παράξενο πάντρεμα της μυθοπλασίας, που μοιάζει σε αρκετές στιγμές με ντοκιμαντέρ, είναι σίγουρα γοητευτικό, ενώ και η ερμηνεία του Μπέικερ, ηθελημένη ή όχι, αποδεικνύεται τελικά ό, τι πρέπει για την περίσταση. 

Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα αυτός ο πανύψηλος, κοκαλιάρης τύπος, με το πλατινέ ξανθό μαλλί και το παλαβό προσωνύμιο; Ο Machine Gun Kelly συστήθηκε, όπως και οι περισσότεροι νέοι ποπ μουσικοί της γενιάς του στην Αμερική, ως τράπερ, κάνοντας επιτυχία με άλμπουμ χαρακτηριστικά του είδους: ναρκωτικά, όπλα, γυναίκες επί πληρωμή και η υπόλοιπη στιχουργική οικοσκευή ήταν πανταχού παρούσα και στα δικά του τραγούδια, ωστόσο από ένα σημείο και έπειτα (ειδικά από το άλμπουμ «Bloom» του 2017) η μουσική του άρχισε να αλλάζει εισάγοντας αρκετά ροκ στοιχεία. 

Ακόμα μεγαλύτερη στροφή έγινε στο «Ηotel Diablo» του 2019, τον καλύτερο πιθανότατα δίσκο του μέχρι σήμερα, εκεί όπου η μίξη του χιπ-χοπ και του ηλεκτρισμού παράγει ενδιαφέροντα αποτελέσματα και φανερώνει έναν καλλιτέχνη πολύ πιο ανήσυχο και επινοητικό από όσο δείχνει η δημόσια εικόνα του. Κι αν οι ροκ σταρ της εποχής μας είναι στην πραγματικότητα οι ράπερ, ο ανοικονόμητος Machine Gun Kelly αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη του και σε αυτή τη σύμβαση· τα τελευταία δύο χρόνια έχει παρατήσει τελείως ρίμες και λούπες, και έχει πάρει στα χέρια την ηλεκτρική κιθάρα παίζοντας το πανκ ροκ, που παραπέμπει σε «ήρωες» των αρχών των 00’s όπως οι Green Day και οι Blink 182. Από την άλλη μπορεί η Μέγκαν Φοξ, την οποία νυμφεύτηκε πρόσφατα, να προτιμά αυτές τις μουσικές, οπότε κι εμείς πάμε πάσο…

Διαβάστε επίσης:

Σαν σταρ του σινεμά: Το Airbnb νοικιάζει διάσημα κινηματογραφικά σπίτια

Όσκαρ 2022: Μεγάλες εκπλήξεις και μεγάλες παραλείψεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News