LIFE & ARTS

Ο «Βασιλιάς» Λεμπρόν και το Χρυσό… Βατόμουρο

Ο «Βασιλιάς» Λεμπρόν και το Χρυσό… Βατόμουρο

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος και πιο δημοφιλής μπασκετμπολίστας της μετά Τζόρνταν εποχής. Είναι εκείνος με τους πιο πολλούς θαυμαστές αλλά και ουκ ολίγους haters, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν τον «Βασιλιά» περίπου για τα πάντα, από το ότι «κρύβεται» στα δύσκολα των μεγάλων αγώνων, μέχρι το ότι μανατζάρει ο ίδιος επί της ουσίας τις ομάδες όπου αγωνίζεται. Μια άλλη διαχρονική καζούρα είναι το «Le-flop», το οποίο παραλλάσσει το όνομα του Τζέιμς για να υποδείξει τα θεατρικά του τελευταίου προκειμένου να κερδίσει φάουλ στους αγώνες.

Αυτό το τελευταίο πάντως μάλλον τίθεται υπό… αμφισβήτηση, αφού πρόσφατα ο Λεμπρόν αναδείχθηκε υποψήφιος ως ο χειρότερος ηθοποιός της χρονιάς. Ο λόγος φυσικά για τα Χρυσά Βατόμουρα, τα αντίστροφα Όσκαρ δηλαδή, τα οποία «βραβεύουν» τους χειρότερους της κινηματογραφικής σεζόν. Ως γνωστόν, εκτός των υπολοίπων δραστηριότητών του, ο Τζέιμς πρωταγωνίστησε φέτος και στο σίκουελ του «Space Jam», αναβίωση της καλτ ταινίας των 90’s με τον Μάικλ Τζόρνταν.

Η επίδοσή του εκεί ήταν μάλλον μέτρια -για να το θέσουμε κομψά- γεγονός που του εξασφάλισε μια υποψηφιότητα και στον κατάλογο των Βατόμουρων. Οχι βέβαια πως ο «Βασιλιάς» δεν έχει αυτό τον καιρό σημαντικότερα προβλήματα στο κεφάλι του. Η ομάδα του, οι Λος Αντζελες Λέικερς, πάει από το κακό στο χειρότερο, έχοντας κατρακυλήσει στην ένατη θέση της ανατολικής περιφέρειας του NBA, αν και στην αρχή της χρονιάς παρουσιάζοντας ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. 

Η περιβόητη χημεία ανάμεσα στον ίδιο, τον Αντονι Ντέιβις και τον Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ -εν μέρει και λόγω τραυματισμών- ενώ και οι υπόλοιπες καλοκαιρινές επιλογές στις μεταγραφές, στις οποίες είναι κοινό μυστικό πως ο Λεμπρόν έβαλε το χεράκι του, δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. 

Το πιο εξωφρενικό από όλα ωστόσο είναι πως εκείνος, στα 37 του, διανύει ίσως την καλύτερη χρονιά της καριέρας του εδώ τουλάχιστον μια δεκαετία, όντας πρώτος σκόρερ της λίγκας και έχοντας γενικώς νούμερα που παραπέμπουν σε MVP. Τέτοιος βέβαια δεν πρόκειται να αναδειχθεί ποτέ όσο οι Λέικερς παραπαίουν, όμως και μόνο αυτή η εξωφρενική ατομική επίδοση είναι ενδεικτική της αξίας του. Αν δε πάρει και το Βατόμουρο, δεν θα έχουν καν να του λένε ότι είναι καλός μόνο στο θέατρο…

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News