Life & Arts Κυριακή 6/02/2022, 09:00
LIFE & ARTS

Έξι τρόποι για να ξυπνήσετε και χωρίς καφέ

Έξι τρόποι για να ξυπνήσετε και χωρίς καφέ

Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το πρωινό ξύπνημα με τον πρώτο καφέ της ημέρας. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση καφέ είτε γιατί τους προκαλεί υπερβολική νευρικότητα, τους ενοχλεί στο στομάχι ή επιδεινώνει κάποιο ήδη υπάρχον πρόβλημα υγείας. 

Το CNN συστήνει έξι τρόπους για να ξυπνά κανείς με ενέργεια το πρωί και χωρίς να πιεί καφέ. 

1.       Κάντε πέντε λεπτά γιόγκα 

Έστω και λίγα λεπτά γιόγκα ανεβάζουν σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας, καθώς «ξυπνούν» το σώμα βελτιώνοντας την κυκλοφορία και ενεργοποιώντας τον εγκέφαλο. 

Όλες οι κινήσεις που ανεβάζουν τα χέρια πάνω από το κεφάλι, τεντώνουν το πίσω μέρος των ποδιών ή ανεβάζουν τους καρδιακούς ρυθμούς βοηθούν στην αύξηση της ενέργειας. 

2.       Βγείτε έξω 

Όταν ξυπνάτε το σώμα και το μυαλό μέσω της άσκησης παίρνετε πολύ πιο φυσική και διατηρήσιμη ενέργεια από ό,τι μέσω του καφέ. Εάν το κάνετε σε εξωτερικό χώρο, τα οφέλη διπλασιάζονται.  Βγείτε για μία πρωινή βόλτα. 

3.       Ακούστε χαρούμενη μουσική 

Η μουσική σε υψηλό τέμπο, που αντιστοιχεί σε περίπου 170 καρδιακούς παλμούς το λεπτό, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας πριν από την άσκηση, να βελτιώσει τις επιδόσεις και να μειώσει την αίσθηση της κούρασης. Πόσο γρήγορη πρέπει να είναι η μουσική; Ενδεικτικά, το «Lose Yourself» του Eminem είναι στους 171 παλμούς ανά λεπτό, το «Empire State of Mind» του Jay Z στους 173, το «Naughty Girl» της Beyonce στους 199 και το «Untouchable» της Taylor Swift στους 200.

4.       Ενυδατώστε τον οργανισμό σας 

Μετά από τον βραδινό ύπνο, το σώμα χρειάζεται ενυδάτωση, η οποία είναι σημαντική για τις λειτουργίες τόσο του σώματος όσο και του εγκεφάλου. Όταν όργανα όπως τα νεφρά αναγκάζονται να λειτουργήσουν σε ένα ανεπαρκώς ενυδατωμένο περιβάλλον, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό ή ένα φλυτζάνι με χλιαρό νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι. 

5.       Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία 

Η αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια λειτουργεί για κάποιους ή μπορείτε απλά να αλλάξετε το αφρόλουτρό σας διαλέγοντας αρώματα και συστατικά που τονώνουν την ενέργεια, όπως το κίτρο. 

6.       Φάτε έξυπνα 

Ένα πρωινό με πρωτεΐνη, υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες απελευθερώνει ζάχαρη στο αίμα με πιο αργούς ρυθμούς, κάνοντας την ενέργειά σας να κρατήσει περισσότερο. Αυγά, γιαούρτι, τυρί χαμηλών λιπαρών, αβοκάντο, ψωμί ολικής άλεσης και ξηροί καρποί είναι μερικά συστατικά για ένα πρωινό που θα κρατήσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας υψηλά. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί (μάλλον) πίνεις λάθος τον καφέ σου – Τα τρία κόλπα που πρέπει να κάνεις

Πίνετε τον καφέ σας σκέτο; Τότε είστε γενετικά τυχεροί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News