Life & Arts Παρασκευή 21/01/2022, 19:00
LIFE & ARTS

Ενα βήμα πιο κοντά στο… «Star Trek»

Ενα βήμα πιο κοντά στο… «Star Trek»

Ως τώρα είχαμε ταινίες με θέμα το Διάστημα, γυρισμένες πάντως στη Γη, ωστόσο αρκετά σύντομα φαίνεται πως θα έχουμε ταινίες για τη Γη -ποιος ξέρει;- γυρισμένες στο Διάστημα. Μπερδευτήκατε; Σίγουρα δεν έκανε το ίδιο η Space Entertainment Enterprise (S.E.E.), η οποία σχεδιάζει, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, την κατασκευή ενός γηπέδου αλλά και ενός κινηματογραφικού στούντιο ως επέκταση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.  

Εχει γίνει ήδη γνωστή εδώ και μήνες η συμφωνία της συγκεκριμένης εταιρίας με τον Τομ Κρουζ, προκειμένου ο Αμερικανός σταρ να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία γυρισμένη στο Διάστημα, ωστόσο εδώ μιλάμε πια για μια μόνιμου τύπου εγκατάσταση, εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα για την παραγωγή, την επεξεργασία και την μετάδοση, ακόμα και σε πραγματικό χρόνο, κινηματογραφικού και άλλου περιεχομένου. 

Η κατασκευή του συγκεκριμένου παραρτήματος έρχεται να προσαρτηθεί στην συμφωνία μεταξύ της ΝASA και της Axiom Space, η οποία τον Ιανουάριο του 2020 πήρε την άδεια να φτιάξει μια εμπορική προέκταση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Υπολογίζεται δε πως το στούντιο της S.E.E.  θα είναι έτοιμο για λειτουργία μέχρι το 2024. 

«Το SEE-1 αποτελεί μια εκπληκτική ευκαιρία για την ανθρωπότητα ώστε να μετακινηθούμε σε ένα νέο πεδίο και να ξεκινήσουμε ένα συναρπαστικό καινούριο κεφάλαιο στο Διάστημα. Πρόκειται να δημιουργήσει μια μοναδική, προσβάσιμη στέγη για ατελείωτες μορφές ψυχαγωγίας, σε μια τοποθεσία γεμάτη με πρωτοποριακές δομές, οι οποίες θα απελευθερώσουν έναν ολόκληρο σύμπαν δημιουργίας. Με την παγκοσμίως πρωτοπόρα Axiom Space να κατασκευάζει αυτή την επαναστατική εγκατάσταση, το SEE-1 θα παρέχει όχι μόνο το πρώτο αλλά το απόλυτο διαστημικό θεμέλιο, το οποίο θα επιτρέψει την επέκταση μιας ψυχαγωγικής βιομηχανίας αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη», δήλωσαν ενθουσιασμένοι οι ιδρυτές της βρετανικής S.E.E., Ελενα και Ντμίτρι Λεσνέβσκι. 

Ακόμα πιο… ποιητικός ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, Ρίτσαρντ Τζόνστον: «Από τον Ιούλιο Βερν ως το “Star Trek”, η επιστημονική φαντασία έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ονειρευτούν τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Δημιουργώντας μια επόμενης γενιάς στέγη ψυχαγωγίας στο διάστημα, ανοίγουμε άπειρες πόρτες ώστε να δημιουργήσουμε θαυμαστό νέο περιεχόμενο και να κάνουμε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα». 

με πληροφορίες από variety.com 

Διαβάστε επίσης:

H NASA άγγιξε τον ήλιο

Σκουπίδια και στο διάστημα – Τι προβλήματα δημιουργούν;

Η Σελήνη έχει οξυγόνο για να συντηρήσει 8 δισ. ανθρώπους τα επόμενα 100.000 χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News