Life & Arts Τετάρτη 19/01/2022, 13:44
LIFE & ARTS

Φωτογραφίες: Γνωρίστε το διασημότερο και μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροσκάφος

To αμερικανικό Boeing C-17 Globemaster III

Φωτογραφίες: Γνωρίστε το διασημότερο και μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροσκάφος

To αμερικανικό Boeing C-17 Globemaster III αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη παγκοσμίως.  

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το τεράστιο αεροπλάνο έγινε ευρέως γνωστό, όταν μετέφερε τουλάχιστον 800 Αφγανούς πρόσφυγες από την Καμπούλ στο εξωτερικό σε μόλις μία πτήση, προκειμένου να γλιτώσουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν. 

Φωτογραφίες: Γνωρίστε το διασημότερο και μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροσκάφος-1

Για κάθε Αμερικανό στρατιώτη, ο οποίος έχει βρεθεί σε κάποια εμπόλεμη ζώνη τις τελευταίες δύο 10ετίες, το εσωτερικό του είναι γνώριμο και οικείο.

Boeing C-17 Globemaster III — Dubai Airshow 2021 

Από το 1993, όταν και πρωτο-παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η «βιτρίνα» της Boeing έχει συμμετάσχει σε δύο πολέμους, αμέτρητες συγκρούσεις και άπειρες στρατιωτικές αποστολές. 

Η αξία του αεροσκάφους ανέρχεται σε 340 εκατ. δολάρια. Έχει μήκος 53 μέτρα και άνοιγμα φτερών 51,75 μέτρων, ενώ διαθέτει τέσσερις τουρμπίνες Pratt & Whitney F117-PW-100. 

Boeing C-17 Globemaster III — Dubai Airshow 2021

Χάρη στα προηγμένα συστήματα, έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται σε κάθε είδους αεροδρόμιο, ακόμη και σε διαδρόμους μόλις 27 μέτρων, ενώ έχει την ικανότητα να μεταφέρει τεράστια φορτία. 

Το  Boeing C-17 «πιλοτάρεται» από τριμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει κάθε πιθανό και απίθανο στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ, όπως το άρμα μάχης M1 Abrams, βάρους 69 τόνων.  Παράλληλα, μπορεί να μεταφέρει 102 αλεξιπτωτιστές, συνοδεία όλου του απαραίτητου εξοπλισμού. 

Boeing C-17 Globemaster III — Dubai Airshow 2021

Η μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ανέρχεται σε τα 77.519 κιλά, ενώ το μέγιστο μικτό βάρος σε 265.352 κιλά. 

Δείγμα της ισχύος του είναι το γεγονός ότι μπορεί να διανύσει, χωρίς ανεφοδιασμό, περίπου 2.400 ναυτικά μίλια, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι τα 833 χιλιόμετρα ανά ώρα. 

* Οι φωτογραφίες προέρχονται από το BusinessInsider

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία είναι ξεκάθαρη: Ο αμερικανικός στρατός παρά είναι μεγάλος

Σταματάει (επιτέλους) ο μακροβιότερος πόλεμος της σύγχρονης ιστορίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News