LIFE & ARTS

Κωμικοί για όλα τα γούστα στο Netflix

Κωμικοί για όλα τα γούστα στο Netflix

Εχουμε γράψει και άλλες φορές για τα προγράμματα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας που φέρνει σταθερά στις οθόνες μας το Netflix. Το πώς αυτά τα -κατά κανόνα- εξαιρετικά specials καταφέρνουν να παρουσιάσουν μια πλήρη εικόνα της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας, με διασκεδαστικό τρόπο, ξεφεύγοντας μάλιστα συχνά από την φούσκα της πολιτικής ορθότητας που χαρακτηρίζει συνολικά την πλατφόρμα.

Κι αυτό διότι πολύ απλά η σπουδαία κωμωδία δεν γνωρίζει στεγανά και περιορισμούς, ούτε αφήνει κατά παραγγελία κάποιον στο απυρόβλητο.

Φυσικά και οι stand-up κωμικοί που θα βρει κανείς στο Netflix ασχολούνται πάρα πολύ με τα σημερινά ζητήματα: την πανδημία, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την κλιματική αλλαγή κ.ο.κ. To «Λιπαντικό» του Ράσελ Χάουαρντ που παρακολουθήσαμε πρόσφατα τα περιέχει όλα αυτά, σε μια απολαυστική ώρα, κατά την οποία ο Βρετανός κωμικός αυτοσαρκάζεται, κάνει παντομίμα, δημιουργεί αφηγήσεις μέσα στις αφηγήσεις και φυσικά κριτικάρει πολλά από τα κακώς κείμενα της δυτικής καθημερινότητας.

Αν τώρα κάποιος θέλει κάτι πιο τολμηρό και σκοτεινό, την απάντηση έχει ο επίσης Βρετανός Τζίμι Καρ, με το «His Dark Materials». Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προετοιμαστείτε για ένα σόου πρόκληση, εκεί όπου το σήμα κατατεθέν «στεγνό», απόλυτα φλεγματικό χιούμορ πυροβολεί ανελέητα τους πάντες και τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των θεατών του ζωντανού σόου. Η πολιτική ορθότητα και η… ευπρέπεια είναι λέξεις που δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Καρ, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει εξαρχής αρκετά από τα αστεία του ως «career enders».

Σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι πως η πλατφόρμα διαθέτει κωμικό υλικό για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις, το οποίο μάλιστα συνήθως έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από την εκατοστή εφηβική-θρίλερ σειρά που απλώς αναπαράγει την συνταγή του Netflix. Γενικώς ως γνωστόν το τελευταίο αποτελεί πια έναν ωκεανό περιεχομένου, όπου το ίδιο εύκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει διαμαντάκια αλλά και να χαθεί στην αέναη επανάληψη.

Διαβάστε επίσης: 

Ποδαρικό με Netflix στη νέα χρονιά

Το HBO Max κερδίζει έδαφος στον «πόλεμο» του streaming

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News