Life & Arts Παρασκευή 7/01/2022, 14:38
LIFE & ARTS

Δείτε το αυτοκίνητο της BMW που αλλάζει χρώμα

Δείτε το αυτοκίνητο της BMW που αλλάζει χρώμα

Μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως η BMW έφτιαξε ένα αυτοκίνητο που αλλάζει χρώμα με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Το BMW Flow electric SUV μπορεί να γίνει από λευκό, γκρι ή μαύρο μέσα σε μια στιγμή. 

Το «κόλπο» δεν γίνεται με μπογιά, αλλά με ειδικά πάνελ που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με τα e-book readers και τα οποία καλύπτουν όλο το αμάξωμα. 

Τα πάνελ έχουν εκατομμύρια μικροσκοπικές κάψουλες, με την κάθε μία να περιέχει αρνητικά φορτισμένα λευκή χρωστική και θετικά φορτισμένη μαύρη χρωστική. Ηλεκτρικά ρεύματα φέρνουν τη μία ή την άλλη χρωστική στην επιφάνεια, δημιουργώντας το διαφορετικό χρώμα στο αυτοκίνητο. Όταν η αλλαγή χρώματος ολοκληρωθεί, τα πάνελ κρατούν το χρώμα αυτό χωρίς να χρειάζεται πια ηλεκτρικό ρεύμα. 

Έτσι, το SUV μπορεί να «βαφτεί» όλο με ένα χρώμα ή με διαφορετικά χρώματα στα κομμάτια του. Ακόμα και οι τροχοί αλλάζουν χρώμα. 

Ωστόσο, πρόκειται για concept car, με την BMW να μην έχει σχέδια για την μαζική παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου. 

Γιατί όμως, να θέλει κάποιος ένα αυτοκίνητο που αλλάζει χρώμα; Πρώτα από όλα, γιατί μπορεί να το αλλάζει ανάλογα με τη διάθεσή του και να μην το βαριέται ποτέ. Κυρίως, όμως, ένα τέτοιο όχημα έχει και πρακτικά πλεονεκτήματα. Στις ζεστές ημέρες, ένα λευκό αυτοκίνητο αντανακλά τη ζέστη, μειώνοντας την ανάγκη για κλιματισμό μέσα στην καμπίνα. Αντίστοιχα, στις κρύες ημέρες, ένα μαύρο αυτοκίνητο συγκρατεί τη θερμότητα, μειώνοντας την ανάγκη για θέρμανση. 

Το βασικό μειονέκτημα βέβαια, δεν είναι άλλο από το κόστος των επισκευών σε περίπτωση ατυχήματος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News