Life & Arts Τρίτη 4/01/2022, 17:56
LIFE & ARTS

Incredible Hulk: Μισό εκατομμύριο δολάρια για ένα κόμικ εξήντα ετών

Incredible Hulk: Μισό εκατομμύριο δολάρια για ένα κόμικ εξήντα ετών

Ένα κόμικ 60 ετών με τον Incredible Hulk πλειοδοτήθηκε έναντι 490.000 δολαρίων. Στο σχεδόν άθικτο κόμικ, ο Χαλκ αποτυπώνεται σε γκρι χρώμα, αντί για το πράσινο με το οποίο είναι πλέον γνωστός.

Το σπάνιο αντίτυπο εκδόθηκε το 1962 και πέρασε στα χέρια συλλέκτη από την Comic Connect, η οποία πραγματοποιεί δημοπρασίες και δήλωσε ότι πρόκειται για το πιο ακριβό αντίτυπο του πρώτου Χαλκ που έχει πωληθεί ποτέ.

Στο κόμικ αποτυπώνεται η προέλευση του δημοφιλούς ήρωα: ο επιστήμονας Δρ. Bruce Banner εκτίξεται σε τοξικές ακτίνες γάμμα και έπειτα μετατρέπεται στον Χαλκ κάθε φορά που θυμώνει.

Την πρώτη φορά που μετατρέπεται στον Χαλκ έχει γκρι χρώμα, το οποίο και άλλαξε όταν η Marvel ανέλαβε την απεικόνιση του χαρακτήρα στη δεύτερη έκδοση. Ο λόγος που επιλέχθηκε το πράσινο χρώμα ήταν η δυσκολία εκτύπωσης του γκρι στην ίδια απόχρωση σε όλες τις σελίδες.

Incredible Hulk: Μισό εκατομμύριο δολάρια για ένα κόμικ εξήντα ετών-1

Το κόμικ πωλήθηκε σε άριστη κατάσταση (σχεδόν άθικτο), στη σχετική κλίματα που τίθεται για τις δημοπρασίες εντύπων. «Αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του Χαλκ είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, λόγω του φθηνού χαρτιού που χρησιμοποιείτο και επειδή μουτζουρώνεται το γκρι χρώμα στο εξώφυλλο», δήλωσε ο Vincent Zurzolo από την Comic Connect. «Η αξία των vintage κόμικ συνεχίζει να ανεβαίνει», προσέθεσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ που έσπασε ο πρώτος Χαλκ διαφέρει κατά πολύ από το ρεκόρ του Spiderman. Τον Σεπτέμβριο πωλήθηκε κόμικ του Amazing Fantasy της 15ης έκδοσης, όπου ο Spiderman εμφανίζεται για πρώτη φορά, έναντι 3,6 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Σε δημοπρασία συλλεκτικά κομμάτια διάσημων μουσικών

Τιμή – ρεκόρ για αυτοπροσωπογραφία της Φρίντα Κάλο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News