Life & Arts Τρίτη 4/01/2022, 13:24
LIFE & ARTS

Με χιονοπέδιλα και έλκηθρο: Η πρώτη μη λευκή γυναίκα που ταξίδεψε μόνη στο Νότιο Πόλο

Με χιονοπέδιλα και έλκηθρο: Η πρώτη μη λευκή γυναίκα που ταξίδεψε μόνη στο Νότιο Πόλο

Τον τίτλο της πρώτης μη λευκής γυναίκας, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα σόλο ταξίδι στο Νότιο Πόλο, κατέκτησε η Ινδο-Βρετανή Preet Chandi. 

Και απολύτως δικαίως, καθώς κατάφερε μέσα σε 40 ημέρες να διανύσει με χιονοπέδιλα μια απόσταση 1.126 χιλιομέτρων και να φθάσει στην καρδιά της Ανταρκτικής. 

View this post on Instagram

A post shared by Preet Chandi (@polarpreet)

 

«Αισθάνομαι τόσα πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή» έγραψε η ίδια στο blog της στις 3 Ιανουαρίου του 2022, όταν και ολοκλήρωσε τη δύσκολη και μοναχική «αποστολή» της. 

Η 32χρονη, η οποία εργάζεται ως υπάλληλος στον βρετανικό στρατό, ξεκίνησε το ταξίδι της στις 7 Νοεμβρίου του 2021, με στόχο να εμπνεύσει κι άλλες γυναίκες να υπερβούν τα έμφυλα και φυλετικά όρια.  

 

Η Chandi, αρχικά, πέταξε προς τη Χιλή και έπειτα επιβιβάστηκε σε πλοίο, με προορισμό την Ανταρκτική. Στη συνέχεια, φόρεσε τα χιονοπέδιλά της και σέρνοντας ένα έλκηθρο, βάρους 90 κιλών, κατόρθωσε να καλύψει το υπόλοιπο της διαδρομής έως το Νότιο Πόλο. 

Μαζί της είχε όλα τα απαιτούμενα εφόδια, συμπεριλαμβανομένων και προμηθειών, οι οποίες την «κάλυπταν» για περίπου 45 ημέρες. 

Φυσικά, το ταξίδι είχε αρκετή προετοιμασία, η οποία «πήρε» στην 32χρονη περίπου 2,5 χρόνια, όπως παραδέχεται η ίδια στο blog της. 

Και τι περιλάμβανε αυτή η προετοιμασία; Εκπαίδευση στις Γαλλικές Άλπεις, πεζοπορία σε παγετώνα της Ισλανδίας, μοναδική διαβίωση για 27 ημέρες στην παγωμένη Γροιλανδία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

CNN: Ένα ελληνικό ξενοδοχείο στις καλύτερες νέες αφίξεις του 2022

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις ναυλώσεις θαλαμηγών το 2022

 


Ακολουθήστε το Money Review στο Google News