LIFE & ARTS

Ποδαρικό με Netflix στη νέα χρονιά

Ποδαρικό με Netflix στη νέα χρονιά

Μετά από ένα πολύ δυναμικό κλείσιμο στο 2021, η πλατφόρμα του Netflix ρίχνει κάπως ρυθμούς, παρουσιάζοντας πάντως και τον Ιανουάριο αρκετές ενδιαφέρουσες σειρές και ταινίες. Ξεκινώντας από τις πρώτες, θα μιλήσουμε αρχικά για κάποιες επιστροφές που ξεχωρίζουν. Μια τέτοια είναι η δεύτερη σεζόν του «The Club» (6/1), του τούρκικου ατμοσφαιρικού δράματος το οποίο μας ξεναγεί στην Κωνσταντινούπολη της δεκαετίας του 1950. 

Η μεγαλύτερη πάντως επιστροφή του μήνα γίνεται στις 21/1 με το πρώτο μέρος του τέταρτου κύκλου του «Οζαρκ». Η σειρά που ξεκίνησε αθόρυβα πριν τρία χρόνια, έχει πλέον εξελιχθεί σε μίνι φαινόμενο, με την απαλλαγή των Μπερντ από το καρτέλ να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, ωστόσο η φθορά στις οικογενειακές σχέσεις των ηρώων πάντα ικανή να τους αποτελειώσει. 

Νέα επεισόδια θα έχουμε και για το «Snowpiercer» (25/1), την σειρά που μεταφέρει στην μικρή οθόνη το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο του Κορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο. Εξι μήνες έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, ο Λέιτον εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη για βιώσιμες συνθήκες, ενώ ο Γουίλφορντ, γεμάτος οργή και εκδικητική διάθεση, ακολουθεί κατά πόδας. 

Στα… φρέσκα τώρα, αρκετά ενδιαφέρον μοιάζει το «Archive 81» (14/1), εκεί όπου ένας αρχειονόμος προσλαμβάνεται να αποκαταστήσει μια συλλογή ταινιών και καταλήγει μπλεγμένος στην έρευνα σχετικά με μια επικίνδυνη αίρεση. Τέλος στο δανέζικο «Chosen» (27/1), δημιουργημένο από την ομάδα της πολύ επιτυχημένης «Βροχής», ο κόσμος μιας έφηβης αναστατώνεται όταν ανακαλύπτει τα ανατριχιαστικά μυστικά που κρύβει η μικρή πόλη στην οποία ζει. 

Περνώντας και στις ταινίες, στο «Mother/Android» (7/1) παρακολουθούμε την Κλόι Γκρέις Μόριτζ σε ένα μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ, όπου ο κόσμος κλονίζεται από μια βίαιη εξέγερση ανδροειδών· εκεί μια νεαρή έγκυος και ο φίλος της ψάχνουν απεγνωσμένα για ασφαλές καταφύγιο. Συνέχεια από την Γαλλία, με το «Η Προέλευση του Κόσμου» (11/1), πρώτη σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιού Λορέντ Λαφίτ («Elle»), η οποία ασχολείται με το θέμα του οιδιπόδειου συμπλέγματος. 

Φινάλε από την Γερμανία αλλά με την βρετανική παραγωγή «Μόναχο: Στα Πρόθυρα του Πολέμου», η οποία μας στέλνει στην γερμανική πόλη το 1938, όπου ένας Βρετανός δημόσιος υπάλληλος και ένας ντόπιος διπλωμάτης συνωμοτούν προκειμένου να αποτρέψουν τον πόλεμο. Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο του Ρόμπερτ Χάρις ενώ στο καστ βρίσκεται ο Τζορτζ ΜακΚέι («1917») και ο Τζέρεμι Αϊρονς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS