Life & Arts Παρασκευή 31/12/2021, 20:06
LIFE & ARTS

Πλησιάζει το τέλος για τα πυροτεχνήματα; Με τι θα αντικατασταθούν

Πλησιάζει το τέλος για τα πυροτεχνήματα; Με τι θα αντικατασταθούν

Φαντασμαγορικά θεάματα με drones πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομενως να αντικαταστήσουν τα πυροτεχνήματα.

Για παράδειγμα, οι θεατές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μπόρεσαν να απολαύσουν ένα τέτοιο σόου, το οποίο είχε οργανώσει η Intel. 1.800 μη επανδρωμένα drone σχημάτισαν μία τεράστια αναπαράσταση της Γης.

Αυτού του είδους τα θεάματα, που γεμίζουν τον νυχτερινό ουρανό μπορούν να αντικαταστήσουν τα πυροτεχνήματα. Η βρετανική νεοφυής επιχείρηση Celestial δημιουργεί σόου, στα οποία τα drone παίρνουν διάφορες μορφές: ένα ρομπότ, ένας χορευτής, μία πεταλούδα που φτερουγίζει.

Επίσης, η Celestial έκανε μία αναπαράσταση του εμβληματικού περιστεριού, που συμβολίζει την ειρήνη, του Πικάσο, για την 60η επέτειο από την ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα πυροτεχνήματα έχουν γίνει παγκόσμιο έθιμο για μία σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά έχουν ορισμένα μειονεκτήματα: προκαλούν τρόμο στα ζώα, είναι μίας χρήσης, προκαλούν κίνδυνο πυρκαγιάς και δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Τα πυροτεχνήματα εκπέμπουν διοξείδιο του θείου και σωματίδια, τα οποία μπορούν να πυροδοτήσουν αναπνευστικές ασθένειες.

Επίσης, εξαπλώνουν βαριά μέταλλα, τα οποία μπορούν να βλάψουν τα οικοσυστήματα και ρυπαίνουν τα ύδατα με υπερχλωρικά, τα οποία είναι βλαβερά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου σε παιδιά.

Επιπλέον, τα πυροτεχνήματα είναι επικίνδυνα. Μόνο το 2020 στις ΗΠΑ σημειώθηκαν 15.000 τραυματισμοί και 18 θάνατοι από πυροτεχνήματα.

Στην Ινδία και την Κίνα προσπαθούν να περιορίσουν τη χρήση τους κατά την ινδουιστική γιορτή των φώτων (Ντιβάλι) και το κινεζικό νέο έτος αντίστοιχα. Επίσης, το Σίδνεϋ εξετάζει την κατάργηση του διάσημου πρωτοχρονιάτικου θεάματος με τα πυροτεχνήματα και την αντικατάστασή του με drones. Ο λόγος είναι η πρόλψη πυρκαγιών σε χαμηλή βλάστηση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε 9+1 μέρη σε όλο τον κόσμο

Sold out συναυλίες δίχως… θεατές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News