LIFE & ARTS

Κυνηγοί επικηρυγμένων και… spin-off

Κυνηγοί επικηρυγμένων και… spin-off

Μετά τα συνεχόμενα σίκουελ και τις επανεκκινήσεις, φαίνεται πως η νέα μόδα στον χώρο του μπλοκμπάστερ σινεμά και της τηλεόρασης είναι τα spin-off, οι ξεχωριστές ιστορίες δηλαδή ηρώων που αγαπήθηκαν από το κοινό ως μέλη άλλων ταινιών. Τα ηνία φυσικά (και) σε αυτόν τον τομέα κατέχει η Ντίσνεϊ, η οποία μοιάζει αποφασισμένη να δημιουργήσει όχι ένα, αλλά αρκετά διαφορετικά «σύμπαντα» ιστοριών, ικανά να τροφοδοτήσουν με νέο υλικό τόσο τις κινηματογραφικές όσο και τις τηλεοπτικές της ανάγκες, που αφορούν την πλατφόρμα του Disney+.

Εκεί είδαμε να παρελαύνουν φέτος τρεις από τους υπερήρωες της Marvel, αποκτώντας τα δικά τους σίριαλ, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και αρκετοί ακόμα για το 2022. Δεν είναι όμως μόνο οι ανεξάντλητοι κομίστικοι χαρακτήρες· ως γνωστόν στην Ντίσνεϊ ανήκουν επίσης τα δικαιώματα του «Πολέμου των Αστρων». Η τηλεοπτική αρχή εκεί έγινε με το εκπληκτικό «Mandalorian», οι δύο κύκλοι του οποίου μας θύμισαν πραγματικά κάτι από το ορίτζιναλ παραμυθένιο σύμπαν του Τζορτζ Λούκας. 

Προφανώς τίποτα επιτυχημένο δεν μένει στην… ησυχία του. Κάπως έτσι, ο δημιουργός της σειράς, Τζον Φαβρό, ανέλαβε να φτιάξει άλλη μια, με το «The Book of Boba Fett» να κάνει πρόσφατα πρεμιέρα. Οπως υποδεικνύει ο τίτλος, πρωταγωνιστής εδώ είναι ο κυνηγός επικηρυγμένων, Μπόμπα Φετ (Τεμουέρα Μόρισον), τον οποίο έχουμε συναντήσει στο παρελθόν τόσο στα κινηματογραφικά «Star Wars» όσο και στο «Mandalorian». Σκηνοθετημένο από τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, το πρώτο επεισόδιο βρίσκει τον πρωταγωνιστή σε δύο διαφορετικούς χρόνους: στον πρώτο υποφέρει τα πάνδεινα καθώς βρίσκεται αιχμάλωτος στη μέση μιας αφιλόξενης ερήμου. Στον δεύτερο έχει πια αναλάβει την ηγεσία του υποκόσμου του Τατουίν, παίρνοντας την θέση ενός άλλου παλιού γνώριμου.

Αυτή είναι τελικά και η «τέχνη» των spin-offs. Το πρωτότυπο υλικό τους είναι ουσιαστικά ελάχιστο, ωστόσο ποντάρουν πολλά στην νοσταλγία του κοινού για αγαπημένες ιστορίες και χαρακτήρες, καθώς και στην τεχνολογία που τους επιτρέπει να αναπλάθουν κόσμους στους οποίους είχαμε προλάβει να ρίξουμε μόνο μια σύντομη ματιά στο παρελθόν. Επόμενη στάση μέσα στο 2022, το «Obi-Wan Kenobi», το οποίο θα βρει τον Γιουαν Μακρέγκορ να ντύνεται ξανά την ρόμπα του θρυλικού Ιππότη Τζεντάι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News