LIFE & ARTS

Οι τέσσερις ΜVP του ΝΒΑ

Οι τέσσερις ΜVP του ΝΒΑ

Με την παραλλαγή «Ομικρον» του Covid-19 να σαρώνει, εκτός των άλλων, και το NBA, εκεί όπου οι περισσότερες ομάδες έχουν πια κρούσματα στις τάξεις τους, θα είναι πραγματικά κρίμα να μην παρακολουθήσουμε μέχρι τέλους την πιο συναρπαστική MVP κούρσα των τελευταίων δεκαετιών. Κι αυτό διότι φέτος δεν υπάρχουν ούτε ένας ούτε δύο βασικοί διεκδικητές του πολύτιμου βραβείου, αλλά τουλάχιστον τέσσερις ισάξιοι, οι οποίοι κάνουν πράγματα και θαύματα στο παρκέ.

Φυσικά ένας από αυτούς είναι και ο δικός μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Συνεχίζοντας ουσιαστικά από εκεί που σταμάτησε πέρυσι με την κατάκτηση του τίτλου και παράλληλα του MVP των Τελικών, ο «Greek Freak» διανύει άλλη μια εξαιρετική σεζόν, κουβαλώντας μάλιστα την ομάδα μόνος για αρκετό διάστημα, λόγω των απουσιών των υπαρχηγών του, Κρις Μίντλετον και Τζρου Χολιντεϊ. Ολα αυτά μέχρι να απουσιάσει και ο ίδιος, για δέκα ημέρες περίπου λόγω Covid-19. Ο ιός βέβαια δεν φάνηκε να τον επηρεάζει και τόσο, αφού στην επιστροφή του, το βράδυ των Χριστουγέννων «οργίασε», φιλοδωρώντας τους Boston Celtics με 36 πόντους μόλις σε 29 λεπτά συμμετοχής. 

Συνέχεια με το αντίπαλο δέος της Ανατολικής Περιφέρειας που δεν είναι άλλο από τον Κέβιν Ντουράντ των Brooklyn Nets. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ είναι πρώτος σκόρερ της λίγκας με 29 πόντους μ.ο., και φυσικά αποτελεί τον βασικό λόγο που η ομάδα του βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Ανατολής. Εχοντας φτάσει πια σε ένα σημείο της εξέλιξής του που μοιάζει τελείως ανεπηρέαστος από την οποιαδήποτε άμυνα, ο Ντουράντ βαδίζει αποφασισμένος για το τρίτο του πρωτάθλημα και ταυτόχρονα θέτει γερή υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP. Μοναδική υποσημείωση το γεγονός πως και εκείνος βρίσκεται για την ώρα στα πρωτόκολλα ασφαλείας της πανδημίας και μένει να δούμε πως θα επιστρέψει.

Το φαβορί της κούρσας πάντως ως τώρα, έστω και με βραχεία κεφαλή, θεωρείται ο Στεφ Κάρι. Ο θαυματουργός «κοντούλης» του Golden State διανύει μια πραγματικά τρομερή σεζόν, φορτώνοντας με πόντους τα καλάθια των αντιπάλων και οδηγώντας μια (πέρυσι) μέτρια ομάδα στην κορυφή της συνολικής κατάταξης. Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα κατέρριψε το ρεκόρ τριπόντων στην ιστορία του NBA, το οποίο κατείχε ο Ρέι Αλεν, και έβαλε πλώρη για μια μυθική επίδοση μέχρι το τέλος της καριέρας του. Οπως και ο Γιάννης, έτσι και ο Στεφ έχει κατακτήσει άλλες δύο φορές το βραβείο του MVP, ωστόσο οι Αμερικανοί φαίνονται φέτος πρόθυμοι να τιμήσουν ξανά τον συμπατριώτη τους, ειδικά αν η ομάδα του παραμείνει μέχρι τέλους στα πολύ ψηλά της βαθμολογίας. 

Το… αστείο με τον τέταρτο της παρέας είναι πως διανύει ίσως την πιο εντυπωσιακή σεζόν από όλους τους προαναφερθέντες. Ο λόγος για τον περυσινό νικητή, Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος είναι πραγματικά απολαυστικός, κάνοντας πράγματα που ώρες-ώρες μοιάζουν εξωπραγματικά, ειδικά για παίκτη του ύψους του. Κάπως έτσι έχει καταφέρει να οδηγήσει περίπου μόνος του, τους αποψιλωμένους από τραυματισμούς Denver Nuggets στην πέμπτη θέση της Δύσης· το όχι και τόσο καλό ρεκόρ νικών-ηττών (16-16) της ομάδας όμως θα του στερήσει πιθανότατα τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News