Life & Arts Παρασκευή 24/12/2021, 18:01
LIFE & ARTS

«Γεύσου την οθόνη»: Γεύσεις από απόσταση με μία τηλεόραση

«Γεύσου την οθόνη»: Γεύσεις από απόσταση με μία τηλεόραση

Μπορείτε να φανταστείτε μία οθόνη από την οποία θα σας επιτρέπει να γευτείτε φαγητά; Ο Ιάπωνας καθηγητής του πανεπιστημίου Meiji, Homei Miyashita,  όχι μόνο το φαντάστηκε, αλλά το έκανε και πραγματικότητα, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο της οθόνης.

Η οθόνη λειτουργεί ως εξής: δέκα δοχεία ψεκάζουν μία καθαρή ταινία (σαν φιλμ), η οποία εμφανίζεται στην επιφάνεια της οθόνης, ώστε να μπορεί κανείς να τη γλείψει. Ο καθηγητής που την εμπνεύστηκε και τη δημιούργησε φαντάζεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση σεφ και σομελιέ από απόσταση.

Ο ίδιος επίσης υπολογίζει ότι στην περίπτωση που διοχετευθεί στο κοινό θα κοστίζει περίπου 875 δολάρια.

«Ο στόχος είναι να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να αποκτήσει μία εμπειρία, όπως είναι το φαγητό σε ένα εστιατόριο, από την άλλη γωνιά του κόσμου, ακόμη και μέσα από το ίδιο του το σπίτι», δήλωσε ο Homei Miyashita στο Reuters.

 

Μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με διάφορους κατασκευαστές για άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας ψεκασμού γεύσεων. Ο Ιάπωνας καθηγητής φαντάζεται έναν κόσμο στον οποίο θα μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του «περιεχόμενο γεύσεων».

Επίσης, ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται για πολύ σημαντική τεχνολογία ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, διότι οι χρήστες θα μπορούν να επανασυνδεθούν με τον κόσμο εκτός σπιτιού. Αντίθετα βέβαια, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η φύση ακριβώς της εφεύρεσης την καθιστά ανθυγιεινή και δεν είναι κατάλληλη για την περίοδο της πανδημίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Διαβάστε επίσης:

Μία ρομποτική βελόνα στη μάχη κατά των εγκεφαλικών

Το δώρο που θέλει φέτος η Generation Z – Το έχετε ήδη σε κάποιο ντουλάπι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News