Life & Arts Κυριακή 13/12/2020, 17:05
LIFE & ARTS

Πώς οι συλλεκτικές αθλητικές κάρτες έγιναν επένδυση

Πώς οι συλλεκτικές αθλητικές κάρτες έγιναν επένδυση

Η συλλογή αθλητικών καρτών έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα, που έχουμε να δούμε από τη δεκαετία του 1970  και του 1980. Μάλιστα οι πωλήσεις τέτοιων καρτών σε ανοιχτές δημοπρασίες κινείται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.

Περισσότερες από 10 κάρτες έχουν πωληθεί στην τιμή των 500.000 δολαρίων έκαστη. Δύο κάρτες του μπάσκετ πωλήθηκαν έναντι 1,8 εκατ .δολαρίων έκαστη- μία rookie card του Γιάννη Αντετοκούνμπο και μία αντίστοιχη του Λεμπρόν Τζέιμς. Το ρεκόρ έσπασε η πώληση μίας κάρτας του αστέρα του μπέιζμπολ Mάικ Τρουτ από το 2009, που πωλήθηκε φέτος σε δημοπρασία έναντι 3,84 εκατ. δολαρίων. 

Καθώς η αξία των συλλεκτικών καρτών σκαρφαλώνει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, αρχίζουν όπως σημειώνουν οι αναλυτές να λειτουργούν ως ένα ισχυρό χαρτί εναλλακτικής επένδυσης στο χαρτοφυλάκιο επενδυτών. Αυτή είναι και η διαφορά με το παρελθόν. Πλεόν η συλλογή τους δεν είναι απλά ένα χόμπι, αλλά ένα εναλλακτικό ενεργητικό.

Στη νέα αυτή τάση έχει βοηθήσει και η κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν, The Last Dance, από το ESPN, καθώς δημιούργησε ένα αίσθημα νοσταλγίας σε πολλούς σαραντάρηδες, που θυμήθηκαν τις συλλογές καρτών που είχαν ως έφηβοι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News