Life & Arts Κυριακή 13/12/2020, 12:20
LIFE & ARTS

Δωμάτιο 2806: To σκάνδαλο του Στρος Καν στην οθόνη

Δωμάτιο 2806: To σκάνδαλο του Στρος Καν στην οθόνη

«Σοκαριστικό». Τον χαρακτηρισμό αυτό συναντά κανείς στα όσα έχουν γραφεί σε βρετανικά, αμερικανικά μέσα, αλλά και στα social media, για το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, που ζωντανεύει στην οθόνη το πολύκροτο σκάνδαλο του Στρας Καν τον Μάιο του 2011. 

Ο τότε γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (και προοριζόμενος για επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας) συνελήφθη και οδηγήθηκε με χειροπέδες σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε. Το ημερολόγιο έγραφε 14 Μαΐου 2011 και ήταν η ημέρα που άρχισε η μεγάλη πτώση του άλλοτε ισχυρού Γάλλου. 

Στο ντοκιμαντέρ που έχει τον τίτλο «Room 2806: The Accusation» (από τον αριθμό της σουίτας του ξενοδοχείου, όπου ο Στρος Καν φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην 32χρονη) δεν υπάρχει κανένα σχόλιο του ίδιου. Ωστόσο εμφανίζονται αρκετοί Γάλλοι πολιτικοί, των οποίων τα σχόλια και η προσπάθεια σε κάποιες περιπτώσεις να στηρίξουν ή και να δικαιολογήσουν τον Στρος Καν έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Στα social media πολλοί σχολιάζουν πως και τότε η 32χρονη από τη Νέα Γουινέα είχε αντιμετωπιστεί από ορισμένους ως θύτης και όχι ως θύμα, προσθέτοντας ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά εάν υπήρχε και τότε το κίνημα #MeToo 

Το ντοκιμαντέρ, που άρχισε να προβάλλεται πριν από λίγες ημέρες, χωρίζεται σε τέσσερα ωριαία επεισόδια. O 71χρονος Στρος Καν, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, προανήγγειλε την περασμένη Τρίτη με ανάρτησή του στο Twitter την παραγωγή ενός άλλου ντοκιμαντέρ, στο οποίο θα δίνει και ο ίδιος την δική του εκδοχή των γεγονότων. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News