Life & Arts Τετάρτη 8/12/2021, 09:33
LIFE & ARTS

Google Doodle: Ο πιο διάσημος ναύτης των κόμικς 

Google Doodle: Ο πιο διάσημος ναύτης των κόμικς 

Στον δημιουργό του πιο διάσημου ναύτη στην ιστορία των κόμικς αφιερώνει σήμερα η Google το Doodle και συγκεκριμένα στον Elzie Crisler Segar.
Στις ιστορίες του Segar ο Ποπάυ (περί αυτού ο λόγος), αντλούσε μεγάλη δύναμη τρώγοντας σπανάκι και στο βάθος των χρόνων έγινε λαϊκός ήρωας στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες. 

Σε νεαρή ηλικία, ο Segar εργάστηκε ως ζωγράφος και μεταξύ άλλων ζωγράφιζε πινακίδες και κινούμενα σχέδια. Μετά την απόρριψη πολλών από τα κινούμενα σχέδιά του, παρακολούθησε ένα μάθημα αλληλογραφίας για γελοιογραφίες.

Στη συνέχεια μετακόμισε στο Σικάγο, όπου ο σκιτσογράφος Richard F. Outcault χρησιμοποίησε την επιρροή του για να του βρει δουλειά στην εφημερίδα Herald, σκιτσογραφόντας το κόμικ «Charlie Chaplin’s Comic Capers». Η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της το 1917 και ο Segar μετακινήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου έπεισε τη King Features Syndicate να αποδεχθεί τις ιδέες του για ένα νέο strip, το οποίο εμφανίστηκε το 1919 ως «Thimble Theatre».

Αρχικά το strip ασχολήθηκε με τις φανταστικές περιπέτειες της Όλιβ Όιλ, μιας τρελής γριάς καμαριέρας. O Ποπάυ, ο κυρίαρχος χαρακτήρας του στριπ, δεν εμφανίστηκε παρά τον Ιανουάριο του 1929. Ακολούθησε ένα μακροχρόνιο ειδύλλιο μεταξύ του Ποπάυ και της Όλιβ Όιλ, με τον Ποπάυ να υπερισχύει των αντιπάλων του με τη βοήθεια από το σπανάκι. Μια ποικιλία χαρακτήρων έκανε την εμφάνισή του, ίσως ο πιο αξιοσημείωτος ήταν ο J. Wellington Wimpy, ένας σφουγγαράς με μανία για τα χάμπουργκερ.

Οι χαρακτήρες εμφανίστηκαν επίσης σε εκατοντάδες κινούμενα σχέδια που σχεδιάσθηκαν από τον Max Fleischer. Ο Ποπάυ ήταν τόσο δημοφιλής και τόσο στενά συνδεδεμένος με το σπανάκι που μέσα σε έξι χρόνια από την εμφάνισή του, στήθηκε ένα άγαλμά του στην κεντρική πλατεία της Crystal City, στο Τέξας, ένα σημαντικό κέντρο καλλιέργειας σπανακιού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News