LIFE & ARTS

Χείμαρρος υπερηρώων και τζεντάι από την Ντίσνεϊ τα επόμενα χρόνια

Χείμαρρος υπερηρώων και τζεντάι από την Ντίσνεϊ τα επόμενα χρόνια

Μπορεί η κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή να γίνεται αυτό το διάστημα μετ’ εμποδίων -ή σε κάποιες περιπτώσεις να έχει σταματήσει εντελώς- λόγω πανδημίας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους μεγάλους χολιγουντιανούς «παίκτες» να σχεδιάζουν τις μελλοντικές κινήσεις τους. Σίγουρα όχι την Ντίσνεϊ, η οποία την Παρασκευή σε ένα επίσημο event για επενδυτές, ανακοίνωσε μια πλειάδα καινούριων παραγωγών, οι οποίες πάντως σχεδόν στο σύνολό τους πατούν πάνω σε προηγούμενες μεγάλες επιτυχίες. Τουλάχιστον δέκα νέα «Star Wars» έχουν να περιμένουν οι φίλοι του δημοφιλούς franchise μέσα στα επόμενα χρόνια, είτε στην μορφή κινηματογραφικών ταινιών είτε σειρών, που θα θελήσουν να μιμηθούν την τεράστια επιτυχία του (υπέροχου) «Mandalorian» του Disney+.

Η πρώτη από αυτές θα είναι πιθανότατα αφιερωμένη στον Ομπι-Ουάν Κενόμπι, με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ να επιστρέφει στον ρόλο του αγαπημένου Τζεντάι, ενώ ο Χέιντεν Κρίστενσεν θα αναλάβει εκείνον του θρυλικού «κακού», Νταρθ Βέιντερ. Οσο για τις ταινίες, αποκαλύφθηκε πως μια από αυτές θα είναι το «Rogue Squadron», με πρωταγωνιστές πιλότους διαστημικών μαχητικών και την Πάτι Τζένκινς της «Wonder Woman» στο σκηνοθετικό τιμόνι.

Εκτός όμως από «Πόλεμο των Αστρων», Ντίσνεϊ τα τελευταία χρόνια σημαίνει (κυρίως) ήρωες της Marvel. Και σε αυτό το πεδίο αναμένονται μπόλικες καινούριες παραγωγές, με σίκουελ στις περιπέτειες του Θορ, της Captain Marvel, των Fantastic Four αλλά και του Black Panther, δίχως πάντως την παρουσία του πρόωρα χαμένου Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Φυσικά οι υπερήρωες θα μπουν στα σπίτια μας και τηλεοπτικά με τα «Falcon & the Winter Soldier» και «Loki» να καταφθάνουν στο Disney+ την προσεχή άνοιξη, ενώ δεν αποκλείεται εκεί -στη μικρή οθόνη δηλαδή- να δούμε τελικά και την «Black Widow» με την Σκάρλετ Γιοχάνσον, η οποία έχει μετρήσει ήδη αρκετές αναβολές κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας.

 Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα μας, θα γίνει σύντομα ελαφρώς ακριβότερη (τώρα κοστίζει 6,99 δολάρια/μήνα) με την Ντίσνεϊ να είναι παραπάνω ικανοποιημένη από την μέχρι τώρα πορεία της. Καβαλώντας το κύμα του παγκόσμιου εγκλεισμού, το Disney+ μετρά πλέον 86,8 εκατ. συνδρομητές τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, με τις αρχικές προβλέψεις-ελπίδες των στελεχών της εταιρίας να μιλούν για ένα τέτοιο νούμερο γύρω στο 2023.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News