ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εορταστικούς ρυθμούς ο Δήμος Αθηναίων

Σε εορταστικούς ρυθμούς ο Δήμος Αθηναίων

Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων εν όψει Χριστουγέννων έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της πόλης. Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που θα απλωθούν σε 52 διαφορετικά σημεία της Αθήνας, θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Ιανουαρίου και φέρουν την σφραγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς και της Τεχνόπολης.

Μεταξύ άλλων εκεί περιλαμβάνονται περισσότερες από 120 δράσεις για ολόκληρη την οικογένεια, 25 μουσικοθεατρικές παραστάσεις και 7 οpen-air προβολές. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει βέβαια για άλλη μια χρονιά το δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους παγοδρόμιο, έκτασης 400 τ.μ., το οποίο θα στηθεί στην πλατεία Κοτζιά και θα λειτουργήσει από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στο γιορτινό αυτό σπορ, περνώντας μερικές στιγμές χαράς και διασκέδασης πάνω στον πάγο. Η είσοδος στο παγοδρόμιο θα είναι ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική προ-κράτηση θέσεων, μέσω της πλατφόρμας www.pagodromio.christmasinathens.gr

Οσο για την μουσική υπόκρουση, αυτή θα την αναλάβουν τόσο οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, επιλέγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα ακούγονται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, όσο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, η οποία θα διοργανώσει μουσικά event έκπληξη για τους περαστικούς στις επτά δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Οπως είπαμε οι γιορτές θα έχουν και κινηματογραφικό πρόσημο, με επτά ξεχωριστά σημεία της Αθήνας (συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, στο Θέατρο Κολωνού, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων, στο Θέατρο Γκράβας και στο Ζάππειο) να μεταμορφώνονται σε υπαίθρια σινεμά από τις 17 ως τις 30 Δεκεμβρίου. Εκεί θα προβληθούν χριστουγεννιάτικες ταινίες επιλεγμένες από το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Τέλος για το θεατρόφιλο κοινό, από τις 20 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με σημαντικές σκηνές, με πρώτη αυτή του Εθνικού Θεάτρου, προκειμένου να προσφέρει δημοφιλείς παραστάσεις για ενήλικες και οικογένειες με δωρεάν είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων στο cultureisathens.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News