Life & Arts Παρασκευή 11/12/2020, 21:04
LIFE & ARTS

Ξανά στον κόσμο του «Ετερος Εγώ»

Ξανά στον κόσμο του «Ετερος Εγώ»

Όταν πριν μερικά χρόνια ο Σωτήρης Τσαφούλιας πήρε την τολμηρή απόφαση να ανεβάσει την ταινία του «Ετερος Εγώ» ελεύθερη προς θέαση στο Youtube, πιθανότατα δεν περίμενε την ανταπόκριση που αυτή θα έβρισκε στο κοινό. Σίγουρα δεν φανταζόταν πως σήμερα θα είχε ήδη ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο μιας εξίσου επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνεχίζει και προεκτείνει το σύμπαν εκείνης της ταινίας, χαρίζοντάς μας το καλύτερο ελληνικό αστυνομικό θρίλερ που έχουμε δει στην μικρή οθόνη εδώ και πολύ καιρό. 

To «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις», που κάνει πρεμιέρα στην Cosmote TV απόψε 11/12, πιάνει το νήμα περίπου από εκεί που το αφήσαμε στις «Χαμένες Ψυχές», φέρνοντας πίσω όλους τους γνωστούς χαρακτήρες και προσθέτοντας μερικούς ακόμα. Όταν μια φοιτήτρια θα βρεθεί άγρια δολοφονημένη, οι υποψίες πέφτουν πάνω στον καθηγητή Ηλία Βελισσαράτο (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), ο οποίος δηλώνει αθώος και απευθύνεται στον φίλο του, Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), για βοήθεια. Ο τελευταίος, που είναι ξανά ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς ως εκκεντρικός εγκληματολόγος με σύνδρομο Ασπεργκερ, αντιμετωπίζει αυτή τη φορά την καχυποψία της αστυνομίας, με τον νέο επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών, Νίκο Βανόρτα (Τάσος Νούσιας) να υιοθετεί τις δικές του τακτικές. Ταυτόχρονα στον υπόκοσμο της πόλης αναπτύσσονται νέες δυνάμεις που θα επηρεάσουν με τον τρόπο τους τις εξελίξεις.

Ξανά στον κόσμο του «Ετερος Εγώ»-1

Εξ αρχής το πιο ενδιαφέρον στοιχείο με το «Ετερος Εγώ», περισσότερο από την όποια αστυνομική πλοκή, ήταν αυτό το ξεχωριστό, μη ρεαλιστικό σύμπαν, που δημιουργεί για να τοποθετήσει μέσα τους ήρωές του. Μια αστυνομία με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που θα ζήλευε και το CSI, ένα υπερμοντέρνο Πανεπιστήμιο, μια φουτουριστική φυλακή όπου επικρατεί σχεδόν σουρεαλιστική τάξη κ.ο.κ. Αυτός ο αποστειρωμένος κόσμος, που θα φανταζόταν κανείς στον Καναδά ή την Σκανδιναβία -και σίγουρα όχι στην Αθήνα του 2020, που κατά τα άλλα γεμίζει τα πλάνα της σειράς- έχει κάτι το γοητευτικό και πρωτότυπο. 

Όσο για την υπόθεση, είναι φανερό πως, μετά τον Θησέα του προηγούμενου κύκλου, εδώ έχουμε ξανά μπροστά μας κάποιον αρχαιοελληνικό μύθο, με τον οποίο σχετίζονται οι νέοι φόνοι. Με την παραγωγή να έχει παραμείνει στα ίδια υψηλά για την χώρα μας στάνταρ, η νέα σεζόν συνεχίζει σε παρόμοιους καθηλωτικούς ρυθμούς, με μοναδικό σοβαρό ψεγάδι τους αρκετούς βαρύγδουπους διαλόγους (και ερμηνείες) που θα μπορούσαν να εκφέρονται με περισσότερη φυσικότητα. Στον αντίποδα βρίσκονται σίγουρα κάποιοι εξαιρετικοί δεύτεροι ρόλοι όπως αυτοί του Δημήτρη Καπετανάκου, του Ορφέα Αυγουστίδη, αλλά και του ίδιου του Τσαφούλια. 

Ξανά στον κόσμο του «Ετερος Εγώ»-2

Τα οκτώ επεισόδια της σειράς θα κάνουν πρεμιέρα back to back στο Cosmote Series Marathon HD από τις 6 μ.μ., την Παρασκευή 11/12. Ταυτόχρονα, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία Cosmote TV Plus. Από την Δευτέρα 14/12, το «Ετερος Εγώ: Κάθαρσις» θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 11 μ.μ. και στο Cosmote Series HD.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News