Life & Arts Παρασκευή 3/12/2021, 07:03
LIFE & ARTS

Google Doodle: Μισός αιώνας από την ίδρυση των ΗΑΕ

Google Doodle: Μισός αιώνας από την ίδρυση των ΗΑΕ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφιέρωσε το χθεσινό της Doodle η Google.

Πριν από ακριβώς 50 χρόνια, οι ηγέτες των έξι εμιράτων, του Αμπου Ντάμπι, του Ντουμπάι, της Σάρτζα, του Ουμ Αλ Καϊουάιν, της Φουτζάιρα και του Ατζμάν συνευρέθηκαν στο Ντουμπάι, όπου και δημιούργησαν την πρώτη παγκοσμίως αραβική ομοσπονδία.

Το έβδομο εμιράτο, του Ρας Αλ Χάιμα, εντάχθηκε τρεις μήνες αργότερα στη συμμαχία το 1972. Με την ένταξή του δημιουργήθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη μορφή που διατηρούν και σήμερα.

Google Doodle: Μισός αιώνας από την ίδρυση των ΗΑΕ-1

Παρότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία σχετικά νέα χώρα, η ακτογραμμή του Περσικού Κόλπου, που είναι κατά μεγάλο ποσοστό έρημος, έχει αρχαία προέλευση με βάση την καλλιέργεια και την αλιεία. Η συμμαχία των επτά ανεξάρτητων εμιράτων υπό την ομπρέλα των ΗΑΕ έδωσε τη δυνατότητα στις χώρες να αξιοποιήσουν τους φυσικούς πόρους της ευρύτερης περιοχής. Ως αποτέλεσμα, η χώρα άλλαξε άρδην κατά τα τελευταία 50 χρόνια.

Τα ιδιωτικά και δημόσια κτίρια είθιστε να «ντύνονται» με τα χρώματα της εθνικής σημαίας, κόκκινο, λευκό και πράσινο, όπως αποτυπώνεται και στο χθεσινό Google Doodle.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν ανθρώπους από τουλάχιστον 200 εθνικότητες. Πολλοί από τους πολίτες τίμησαν χθες τις επιτυχίες του έθνους.

Google Doodle: Μισός αιώνας από την ίδρυση των ΗΑΕ-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News