Life & Arts Πέμπτη 2/12/2021, 16:06
LIFE & ARTS

Twitter: Τέλος η δημοσίευση φωτογραφιών χωρίς τη συναίνεση όσων απεικονίζονται

Twitter: Τέλος η δημοσίευση φωτογραφιών χωρίς τη συναίνεση όσων απεικονίζονται

Στην απαγόρευση της δημοσίευσης ιδιωτικών φωτογραφιών και βίντεο, χωρίς τη συναίνεση όσων απεικονίζονται, προχωράει το Twitter, στο πλαίσιο των νέων κανόνων για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών. 

Μάλιστα, με την αναθεώρηση των κανονισμών, η απαγόρευση θα ισχύει πλέον και για τους λογαριασμούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, κάτι το οποίο βέβαια «βάζει» δύσκολα στο έργο των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων. 

Κι αυτό, διότι δεν θα μπορούν εύκολα να δημοσιεύουν φωτογραφίες, για παράδειγμα, από μία διαδήλωση, χωρίς είτε να καλύπτουν τα πρόσωπα όσων απεικονίζονται είτε να ζητούν τη συναίνεσή τους. 

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεί από τον ιστόχωρο όσες δημοσιεύσεις παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα, ενώ θα έχει το δικαίωμα προσωρινού «παγώματος» του λογαριασμού του παραβάτη. 

Φυσικά, στη νέα πολιτική προβλέπονται και ορισμένες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα τα δημόσια πρόσωπα ή φωτογραφίες και βίντεο, οι οποίες δημοσιοποιούνται για το δημόσιο συμφέρον ή προσφέρουν στην ενίσχυση της ενημέρωσης του κοινού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News