Life & Arts Παρασκευή 11/12/2020, 12:29
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

ΗΠΑ: Πιο διστακτικές απέναντι στο εμβόλιο οι γυναίκες

Τι δείχνει έρευνα του Reuters/Ipsos

ΗΠΑ: Πιο διστακτικές απέναντι στο εμβόλιο οι γυναίκες

Οι Αμερικανίδες, οι οποίες κατά παράδοση λαμβάνουν τις περισσότερες αποφάσεις για την υγεία της οικογένειάς τους, είναι πιο επιφυλακτικές από τους άνδρες απέναντι στα εμβόλια του κορωνοϊού, δείχνει έρευνα του Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ από τις 2 ως τις 8 Δεκεμβρίου έδειξε ότι το 35% των γυναικών «δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα» ή «καθόλου» να εμβολιαστεί, ποσοστό αυξημένο κατά 9 μονάδες σε συγκριση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαΐου. Ωστόσο, το 55% των γυναικών δήλωσε ότι ενδιαφέρεται «πολύ» ή «κάπως» να εμβολιαστεί, ποσοστό πάντως μειωμένο κατά έξι μονάδες σε σχέση με τον Μάιο.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, το 68% δήλωσε ότι θα εμβολιαστεί, ποσοστό που δεν παρουσιάζει μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα γνώμης.

Συνολικά το 61% των Αμερικανών δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι είναι ανοικτό στον εμβολιασμό, ποσοστό μειωμένο κατά 4 μονάδες. Ο αριθμός των γονέων που θα εμβολίαζαν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού υποχώρησε στο 53% έναντι 62% τον Μάιο.

Το να πειστούν οι γυναίκες να εμβολιαστούν θα είναι κρίσιμο για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας καθώς οι μητέρες είναι εκείνες που κανονίζουν τα ραντεβού με τους γιατρούς και φροντίζουν για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, όπως δήλωσε η Ρουπάλι Λιμάγιε, διευθύντρια στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News