Life & Arts Παρασκευή 19/11/2021, 20:54
LIFE & ARTS

Κινηματογραφικό Σαββατοκύριακο με πλατφόρμες

Κινηματογραφικό Σαββατοκύριακο με πλατφόρμες

Με το κρύο να αρχίζει να αυξάνει και την πανδημία να επιστρέφει, οι βραδιές για ταινία στο σπίτι γίνονται, όπως και να το κάνουμε, ξανά δημοφιλείς. Για αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε δύο προτάσεις από διαδικτυακές πλατφόρμες με νέα φιλμ τα οποία εμφανίστηκαν πρόσφατα εκεί και υπόσχονται ένα ευχάριστο δίωρο.

Αρχικά από την πλατφόρμα της Apple TV με την οποία ο Τομ Χανκς έχει τα τελευταία χρόνια σταθερή συνεργασία. Eπειτα από το επίσης αξιόλογο «Greyhound», ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά στο «Finch», μια περιπέτεια φαντασίας τοποθετημένη σε έναν δυστοπικό μέλλον, εκεί όπου η υπεριώδης ακτινοβολία και οι κυκλώνες σκόνης έχουν κάνει την ζωή στη Γη σχεδόν ανυπόφορη. Ο Φιντς, ένας μοναχικός μηχανικός υπολογιστών, ξεκινά ένα μακρινό ταξίδι προς τη Δύση αναζητώντας καλύτερες συνθήκες, με μοναδική συντροφιά τον σκύλο του αλλά και ένα καινούριο, ευφυές ρομπότ, δικής του επινόησης και κατασκευής. 

Το φιλμ, σε σκηνοθεσία του Μιγκέλ Σαπόκνικ -έχει δημιουργήσει μερικά από τα καλύτερα επεισόδια του «Game of Thrones»- έχει όχι έναν αλλά δύο ξεχωριστούς πρωταγωνιστές: Από την μια τον άνθρωπο που προσπαθεί να επιζήσει σε έναν εχθρικό κόσμο, με τον Τομ Χανκς να δίνει μια παραλλαγή της ερμηνείας του στον «Ναυαγό», και από την άλλη τον μηχανικό μαθητευόμενό του, με την προφορά… Μπόρατ και την αστείρευτη επιθυμία να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση. Δεν χρειάζεται να πούμε πως όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί, ωστόσο το φιλμ της Apple TV παραμένει καλοφτιαγμένο και ευχάριστο, μια αναμφισβήτητη feelgood κινηματογραφική «λιχουδιά».

Η δεύτερη πρόταση έρχεται από το Netflix και αφορά την πιο ακριβή μέχρι σήμερα παραγωγή της πλατφόρμας. Με μπάτζετ που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, το «Red Notice» μας συστήνει τον πράκτορα του FBI Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), o οποίος βοηθά την Interpol να συλλάβει τους πλέον καταζητούμενους ληστές τέχνης. Οταν ωστόσο η μία από αυτούς (Γκαλ Γκαντότ) τον παγιδεύει, εκείνος θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον έτερο απατεώνα (Ράιαν Ρέινολντς) προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του.

Ο δημιουργός του ξεκαρδιστικού «Dodgeball», Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ, επιστρέφει με μια κωμική περιπέτεια ταχύτατων ρυθμών και μεγάλων χολιγουντιανών αστέρων, οι οποίοι κάνουν σχεδόν τη μισή «δουλειά» από μόνοι τους. Δεν μιλάμε βέβαια εδώ για κανένα σινεμά υψηλών αξιώσεων ή για κατάργηση των κλισέ του είδους, ωστόσο σε επίπεδο καθαρής διασκέδασης το «Red Notice» τα καταφέρνει μια χαρά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News