Life & Arts Παρασκευή 19/11/2021, 08:37
ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ

Επιστροφή στο κάστρο του Χόγκουαρτς

Τα Χριστούγεννα του 2001 κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία

Επιστροφή στο κάστρο του Χόγκουαρτς

Τον δρόμο που χάραξαν πριν λίγους μήνες τα τηλεοπτικά «Φιλαράκια» φαίνεται πως ακολουθούν τώρα και οι ήρωες της σειράς ταινιών «Χάρι Πότερ», οι οποίοι πρόκειται σύντομα να επιστρέψουν στο κάστρο του Χόγκουαρτς γιορτάζοντας 20 χρόνια από την πρώτη τους βόλτα στον μαγικό κόσμο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. 

Πράγματι ήταν Χριστούγεννα του 2001 όταν η πρώτη ταινία που αντιστοιχούσε στο λογοτεχνικό «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» κυκλοφόρησε στις μεγάλες οθόνες του κόσμου, πραγματοποιώντας έναν από τα πιο πολυαναμενόμενα ντεμπούτα στην ιστορία του σινεμά. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, η Εμα Γουότσον και ο Ρούπερτ Γκριντ μαζί με τον σκηνοθέτη Κρις Κολάμπους θα συναντηθούν για ένα ειδικό επεισόδιο-ρετροσπεκτίβα, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο HBO Max την πρώτη μέρα του νέου έτους. 

«Ηταν ένα απίθανο ταξίδι αυτό που ξεκίνησε με το “Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος” και το να παρακολουθεί κανείς πως εξελίχθηκε σε αυτό το διασυνδεδεμένο κινηματογραφικό σύμπαν είναι το λιγότερο μαγικό. Αυτή η αναδρομή αποτελεί φόρο τιμής σε όλους όσους άγγιξε αυτό το πολιτιστικό φαινόμενο -από το ταλαντούχο καστ που έβαλε την καρδιά και την ψυχή του στο ξεχωριστό κινηματογραφικό franchise, μέχρι τους παθιασμένους φαν που συνεχίζουν να κρατούν το πνεύμα του κόσμου των μάγων ζωντανό 20 χρόνια αργότερα», διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση της Warner Bros., εταιρείας που συνεχίζει να παράγει τις ταινίες γύρω από το σύμπαν του Χάρι Πότερ. 

Οι πρωταγωνιστές που αναφέραμε παραπάνω, μαζί με αρκετούς ακόμα εκλεκτούς συντελεστές, όπως η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, ο Ρέιφ Φάινς, ο Γκάρι Ολντμαν, η Ιμέλντα Στάντον, ο Ρόμπι Κολτρέιν και πολλούς άλλους, θα επιστρέψουν ανάμεσα στα σκηνικά των ταινιών και ιδιαίτερα σε εκείνο του αγαπημένου μαγικού κάστρου-σχολείου Χόγκουαρτς. Εκεί πρόκειται να αφηγηθούν ιστορίες από τα γυρίσματα να δώσουν καινούριες συνεντεύξεις και φυσικά να θαυμάσουν το πόσο… άλλαξαν, αφού τουλάχιστον η κεντρική τριάδα των σημερινών τριαντάρηδων ήταν τότε ακόμα παιδάκια του Γυμνασίου.

Διαβάστε ακόμη: Από τη φτώχεια στα δισεκατομμύρια με ένα μαγικό ραβδί
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News