Life & Arts Παρασκευή 12/11/2021, 21:04
LIFE & ARTS

Οι ήρωες του «League of Legends» έφτασαν στο Netflix

Οι ήρωες του «League of Legends» έφτασαν στο Netflix

Ως γνωστόν οι φανατικοί θαυμαστές οποιουδήποτε κομματιού της ποπ κουλτούρας είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν. Και δύσκολα θα βρει κανείς πιο απαιτητικούς φαν από εκείνους ενός βιντεοπαιχνιδιού. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το «League of Legends», το δημοφιλέστερο δηλαδή διαδικτυακό παιχνίδι του καιρού μας με εκατομμύρια «πιστούς» παγκοσμίως και μεγάλα τουρνουά που φέρνουν πλουσιοπάροχα έπαθλα στους συμμετέχοντες.

Ηταν φυσικά θέμα χρόνου ο μύθος του «League of Legends», όπως έγινε νωρίτερα και με εκείνον του «World of Warcraft» να μεταφερθεί στην οθόνη· στην προκειμένη περίπτωση αυτή του Netflix, το οποίο εδώ και λίγο καιρό φιλοξενεί το «Arcane», μια σειρά animation τριών (προς το παρόν) επεισοδίων, η οποία μας πηγαίνει στις απαρχές αρκετών από τους ήρωες του παιχνιδιού.

Για όσους όμως δεν είναι μυημένοι -και η σειρά απευθύνεται ευτυχώς εξίσου και σε αυτούς: στον φανταστικό κόσμο του Arcane υπάρχουν δυο γειτονικές, αλλά πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, πόλεις-κράτη. Από τη μια το πλούσιο Πιλτόβερ, με την λαμπερή του Ακαδημία επιστημόνων και το Συμβούλιο που το διοικεί και από την άλλη η υπόγεια πόλη της Ζάουν, εκεί όπου κυριαρχεί η φτώχεια, η παρανομία και ο νόμος της… ζούγκλας μεταξύ των λιγότερο προνομιούχων. Οι δύο κόσμοι, που βρίσκονται σε μια εύθραυστη ειρήνη, θα έρθουν σε σύγκρουση, όταν μια παρέα παιδιών της Ζάουν κλέβει μια πολύτιμη εφεύρεση από το Πιλτόβερ.

Πρόκειται για μια επαναστατική τεχνική, η οποία επιτρέπει να δαμαστεί η πανίσχυρη μαγεία, ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες του κόσμου. Ταυτόχρονα στον υπόκοσμο της Ζάουν ένα νέο φάρμακο μετατρέπει τους ανθρώπους σε επικίνδυνα τέρατα.

Χρησιμοποιώντας εκπληκτικής ποιότητας κινούμενο σχέδιο, από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, η σειρά του Netflix αποτελεί απολαυστικό ταξίδι σε ένα φανταστικό σύμπαν, εκεί όπου γεννιούνται μερικοί από τους πιο αγαπημένους ήρωες του παιχνιδιού. Πέρα από την δράση, η οποία είναι εξαιρετικά χορογραφημένη, το «Arcane» διαθέτει ακόμα σασπένς, ηθικά διλήμματα και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τους οποίους θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε στα επόμενα επεισόδια που θα γίνουν σύντομα διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS