Life & Arts Σάββατο 13/11/2021, 11:15
LIFE & ARTS

Google Doodle: Το νεραϊδένιο ψωμί και η «μάχη» για τη συνταγή του

Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στο Fairy Bread.

Google Doodle: Το νεραϊδένιο ψωμί και η «μάχη» για τη συνταγή του

Το σημερινό Google Doodle τιμά το «Fairy Bread», ένα δημοφιλές σνακ για παιδιά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Τον όρο «Fairy Bread», το νεραϊδένιο ψωμί, εμπνεύστηκε κατά πάσα πιθανότητα ο Σκωτζέζος συγγραφέας Robert Louis Stevenson το 1885, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα το 1850. Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται σε ένα από τα πιο γνωστά του έργα, «A Child’s Garden of Verses».

Το παραδοσιακό Fairy Bread αποτελείται από τρία απλά συστατικά, λευκό ψωμί κομμένο σε τρίγωνο αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με χρωματιστά τρουφάκια. Η ιστορία που το συνοδεύει όμως είναι πιο περίπλοκη από την ίδια τη συνταγή.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι προέρχεται από το σνακ hagelslag, που περιλαμβάνει ολλανδικό ψωμί με σοκολατένια τρουφάκια. Ωστόσο και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία υποστηρίζουν ότι η συνταγή είναι δική τους.

Επί τουλάχιστον έναν αιώνα, οι Νεοζηλανδοί συνήθιζαν να βάζουν χρωματιστά τρουφάκια στα γλυκά τους και συνεπώς η συνταγή θεωρείτο δική τους. Ωστόσο, το 1929 σχετικό άρθρο από την Τασμανία ανέφερε ότι η συνταγή είναι τοπική.

Παρότι όμως συνεχίζεται η φιλική κόντρα μεταξύ των δύο χωρών για τα εύσημα του Fairy Bread, οι κάτοικοι και των δύο συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα βασικό σνακ σε παιδικά πάρτυ.

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε το δικό σας, να ξέρετε ότι αφαιρώντας την κόρα θεωρείται ότι αλλοιώνεται και η αυθεντικότητα του πιάτου.

Google Doodle: Το νεραϊδένιο ψωμί και η «μάχη» για τη συνταγή του-1

*Ο Robert Louis Stevenson σε χαρτονόμισμα της Σκωτίας από το 1994 αξίας μίας λίρας. (φωτ. shutterstock)

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News