Life & Arts Παρασκευή 12/11/2021, 15:26
LIFE & ARTS

Επτά μέρη του κόσμου που είναι «ακόμη καλύτερα» από κοντά

Oι φωτογραφίες δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την ακριβή αλήθεια

Επτά μέρη του κόσμου που είναι «ακόμη καλύτερα» από κοντά

Οπωσδήποτε, πολλές φωτογραφίες και καρτ ποστάλς από διάφορες γωνιές του πλανήτη είναι παραπάνω από εντυπωσιακές, αποτελώντας έργα – τέχνης. Όλοι, εξάλλου, έχουμε δει εικόνες από τον Πύργο του Άιφελ να φωτίζεται με υπέροχα χρώματα, ή το Τατζ Μαχάλ να είναι άδειο από τουρίστες ή τα βουνά να καθρεπτίζονται αρμονικά στα νερά μίας λίμνης. 

Όμως, οι φωτογραφίες δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την ακριβή αλήθεια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τοποθεσίες, οι οποίες να μην δικαιώνουν τις προσδοκίες του επισκέπτη. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να συναντήσουμε πάρα πολλές περιοχές του πλανήτη, οι οποίες από κοντά είναι ακόμη καλύτερες σε σχέση με μια απλή απεικόνιση σε ένα χαρτί ή στην οθόνη του κινητού μας. 

Το CNBC Travel κατάφερε να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει μερικά από αυτά: 

Η κρύα ομορφιά σε Ισλανδία και Σιβηρία 

Η Ισλανδία είναι μία από τις λίγες χώρες, η οποία είναι σαφώς καλύτερη από κοντά. Η ομορφιά της είναι εξωγήινη και η ακτογραμμή της ξεπερνάει κάθε φαντασία. Το ίδιο ισχύει και με τη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία, όπου ο τουρίστας μόνο όταν περπατήσει πάνω στον πάγο θα νιώσει τη μαγεία της περιοχής. 

Morgan Awyong on Lake Baikal in the Russian region of Siberia.

Τα φώτα στο Παρίσι  

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν κατά καιρούς προσπαθήσει να αποτυπώσουν τα παριζιάνικα φώτα. Αλλά, αυτή η προσπάθεια πάντα μένει ημιτελής. Μόνο από κοντά μπορείς να θαυμάσεις αυτό το φαντασμαγορικό θέαμα. 

Επτά μέρη του κόσμου που είναι «ακόμη καλύτερα» από κοντά-1

Η απεραντοσύνη της Παταγονίας 

Το εθνικό πάρκο Torres del Paine στη Χιλή είναι ένα θαύμα επί της γης, διαθέτοντας μια απερίγραπτη ομορφιά, η οποία συνδυάζει τις χιονισμένες κορυφές των βουνών και τα κρυστάλλινα νερά των λιμνών. 

Patagonia's Torres del Paine National Park.

Η ποικιλία της Σλοβενίας 

Για μια χώρα στο μέγεθος της Μασαχουσέτης, η Σλοβενία παρουσιάζει μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία τοπίων και ομορφιών. Ένα μίγμα από βαλκανικά, μεσογειακά και αλπικά στοιχεία, τα οποία μένουν χαραγμένα στη μνήμη του επισκέπτη. 

Slovenia's Lake Bled.

Η ενέργεια της Σεντόνα 

Οι λέξεις για να περιγράψει κανείς την ομορφιά της Σεντόνα στην Αριζόνα των ΗΠΑ, μοιάζουν φτωχές. Μια βόλτα στο «κόκκινο» πάρκο Red Rock State θα μεταφέρει τον επισκέπτη σε ένα μαγικό και μυστήριο κόσμο. 

Sheryl Nance-Nash near the Arizona desert town of Sedona.

Η επαρχία της Ιαπωνίας 

Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να συλλάβουν την ακριβή μαγεία των ανατολικών ακτών της Ιαπωνίας, όπου με μια βαρκούλα ο ταξιδιώτης μπορεί να περιηγηθεί σε τοπία ατέρμονης ομορφιάς.  

The island of Zamami is the second largest of Japan's Kerama Islands.

Η ησυχία της νότιας Αφρικής 

Το να διασχίζεις ένα ποτάμι, παρακολουθώντας από απόσταση αναπνοής ελέφαντες, ιπποπόταμους και πολλά ακόμη είδη της άγριας ζωής δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία φωτογραφία. 

The area around the Zambezi River is renowned for its large hippo, crocodile and elephant populations, said Petra Loho.

*Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το CNBC Travel – Εξαιρείται η φωτογραφία από το Παρίσι (πηγή AP)

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Και μία ελληνική στις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης

Στα 30 του έχει ταξιδέψει σε κάθε χώρα του κόσμου: Πώς το πλήρωσε;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News