Life & Arts Παρασκευή 12/11/2021, 10:32
LIFE & ARTS

Το μεγάλο ταξίδι: Πώς ο «Πινγκού» βρέθηκε 3.000 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που πρέπει να είναι

Είναι μόλις ο τρίτος πιγκουίνος της Αδελίας που βρίσκεται στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, αφού το είδος αυτό ζει αποκλειστικά στην Ανταρκτική

Το μεγάλο ταξίδι: Πώς ο «Πινγκού» βρέθηκε 3.000 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που πρέπει να είναι

Ένας πιγκουίνος βρέθηκε στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, τουλάχιστον 3.000 χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό του περιβάλλον, στην Ανταρκτική.

Ο πιγκουίνος της Αδελίας, τον οποίο οι ντόπιοι ονόμασαν Πινγκού, έμοιαζε χαμένος όταν τον βρήκαν στην ακτή. Ο Χάρι Σινγκ, που τον εντόπισε πρώτος, λέει ότι αρχικά νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιο παιχνίδι. Όμως όταν κούνησε το κεφάλι του, συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας ζωντανός πιγκουίνος. «Δεν κουνήθηκε για μία ώρα και φαινόταν εξαντλημένος», είπε.

Το μεγάλο ταξίδι: Πώς ο «Πινγκού» βρέθηκε 3.000 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που πρέπει να είναι-1
φωτ.: BBC

Είναι μόλις ο τρίτος πιγκουίνος της Αδελίας που βρίσκεται στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.

Φοβούμενος ότι ο πιγκουίνος ήταν εύκολη λεία για τα αρπακτικά, ο Σινγκ κάλεσε τις αρχές προστασίας ζώων. Ο Τόμας Σταρκ, που ασχολείται με την αποκατάσταση πιγκουίνων  εδώ και δέκα χρόνια, εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο για έναν πιγκουίνο της Αδελίας, αφού το είδος αυτό ζει αποκλειστικά στην Ανταρκτική.

Οι εξετάσεις που έγιναν στο ζώο έδειξαν ότι ο Πινγκού ήταν ελαφρώς λιποβαρής και αφυδατωμένος. Του έδωσαν υγρά και τον τάισαν μέσω σωλήνα. Όταν είναι καλά στην υγεία του, θα τον απελευθερώσουν σε μία παραλία όπου θα είναι ασφαλής από σκυλιά.

Πρόκειται για τον μόλις τρίτο πιγκουίνο της Αδελίας που βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, με τα δύο προηγούμενα περιστατικά να σημειώνονται το 1993 και το 1962.

Πάντως, ειδικοί προειδοποιούν πως εάν περισσότεροι πιγκουίνοι της Αδελίας εμφανιστούν στη Νέα Ζηλάνδία, αυτό σημαίνει πως κάτι έχει αλλάξει στους ωκεανούς και στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης: 

Βρέθηκε καρχαρίας στον Τάμεση του Λονδίνου

Το περιπετειώδες ταξίδι 14 ελεφάντων στην Κίνα

Οι «υπερήρωες» της κλιματικής αλλαγής – Πώς οι βίδρες σώζουν τον πλανήτη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News