Life & Arts Τετάρτη 10/11/2021, 16:36
LIFE & ARTS

Ο άνθρωπος που έχει φτιάξει 1 δισ. smartphones είναι εναντίον του… σκρολ ντάουν

«Είναι κακό για την πνευματική υγεία. Είναι κακό για τους ανθρώπους γύρω σου»

Ο άνθρωπος που έχει φτιάξει 1 δισ. smartphones είναι εναντίον του… σκρολ ντάουν

Μπορεί να φτιάχνει κινητά τηλέφωνα και λάπτοπ, αλλά ο ίδιος ανησυχεί για τον χρόνο που σπαταλάει ο κόσμος σε αυτά. Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος τάχθηκε εναντίον του -γνωστού σε όλους- σκρολ ντάουν. 

«Εάν κάνεις σκρολ ντάουν χωρίς λόγο ή επιτρέπεις τον εαυτό σου να επηρεάζεται αρνητικά,  είναι κάτι κακό» δήλωσε το «αφεντικό» του τεχνολογικού κολοσσού, μιλώντας σε δημοσιογράφο του CNBC, στο πλαίσιο συνεδρίου των New York Times.  

«Νομίζω ότι είναι κακό για την πνευματική υγεία. Είναι κακό για τους ανθρώπους γύρω σου» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο μήκος κύματος.

Εξαιτίας -εν μέρει- και της Apple (έχουν πωληθεί τουλάχιστον 1 δισ. συσκευές iPhones), περίπου το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού (3,8 δισ. άτομα) χρησιμοποιει κάποιες από τις διαθέσιμες πλατφόρμες των social media. 

Κατά μέσο όρο, οι συγκεκριμένοι χρήστες δαπανούν τουλάχιστον 2 ώρες και 24 λεπτά κάθε μέρα για να χαζεύουν στο Instagram, στο TikTok κ.ο.κ. 

To 2016, έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Πνευματικής Υγείας διαπίστωσε ότι η αύξηση της χρήσης των social media από ενήλικους 19 έως 32 ετών συνδέεται στενά με την ενίσχυση των ποσοστών κατάθλιψης. 

Ο ίδιος ο Κουκ, στο μεταξύ, παρά την πληθώρα των social media apps που προσφέρουν τα προϊόντα της Apple, προτιμάει να αποφορτίζεται από την ένταση της ημέρας, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες εκτός σπιτιού. 

«Η πεζοπορία, το να βρίσκεσαι έξω στη φύση, να αισθάνεσαι πόσο ασήμαντος είσαι για τον κόσμο και πόσα από τα προβλήματά σου είναι τελικά μικρότερα» τόνισε, μεταξύ άλλων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η αλήθεια για το δάχτυλο που κρατάμε το κινητό τηλέφωνο

Ενιαίο φορτιστή για όλα τα κινητά προωθεί η Κομισιόν

Αναλυτές: Παραγγείλτε iPhone 13 αλλά… θα αργήσουν  

Τιμ Κουκ (Apple): Ναι, έχω και εγώ cryptos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News