Life & Arts Τετάρτη 10/11/2021, 11:12
LIFE & ARTS

Microsoft: Αποκαλυπτήρια για το έργο ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας

Microsoft: Αποκαλυπτήρια για το έργο ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας

Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» με αντικείμενο την ψηφιακή διατήρηση του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζουν σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και η Microsoft, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με ομιλητές μεταξύ άλλων τον κ. Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία στη μορφή που είχε πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσα από μια καθηλωτική εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει: μια διαδραστική εφαρμογή για κινητά, ένα πλήρες website που παρέχει μια μοναδική εμπειρία, αλλά και μια έκθεση με ψηφιακούς σταθμούς που έχουν στηθεί γύρω από το εντυπωσιακό Microsoft HoloLens 2 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Το πρότζεκτ είναι μέρος του προγράμματος AI for Cultural Heritage της Microsoft, το οποίο αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να ενδυναμώσει ανθρώπους και οργανισμούς, και είναι αφοσιωμένο στη διατήρηση και τον εμπλουτισμό της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προεδρεύει σε σύσκεψη στο δημαρχείο με αντικείμενο την υλοποίηση των μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας, από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, περιοχής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News