LIFE & ARTS

Ο «Dexter» επιστρέφει διψασμένος για… αίμα  

Ο «Dexter» επιστρέφει διψασμένος για… αίμα   

Οταν το «Dexter» ξεκίνησε να προβάλλεται στην αμερικανική τηλεόραση το 2006, δεν υπήρχε «Game of Thrones», ούτε «Breaking Bad». Και φυσικά δεν υπήρχε Netflix. Με λίγα λόγια αυτό που ξέρουμε ως σύγχρονη χρυσή εποχή της τηλεόρασης βρισκόταν ακόμα στα σπάργανα και οι περίφημοι αντιήρωες -με μοναδική ίσως τρανταχτή εξαίρεση τον «παλιό» Τόνι Σοπράνο- που μας έκαναν να τους λατρέψουμε παρά τα ελαττώματά τους δεν είχαν ακόμα εμφανιστεί.

Και τότε ήρθε πιθανότατα ο πιο αμφιλεγόμενος όλων. Ο Ντέξτερ Μόργκαν, καθαρά και ξάστερα, ένας σίριαλ κίλερ, ο οποίος χρησιμοποιούσε ως κάλυψη την δουλειά του σαν αναλυτής της σήμανσης, προκειμένου να ικανοποιεί την δίψα του για… αίμα.

Υπήρχε βέβαια και ο «κώδικας». Τουτέστιν οι αρχές του Ντέξτερ, οι οποίες του επέβαλλαν να σκοτώνει μόνο όσους «το αξίζουν», με όλες φυσικά τις ηθικές προεκτάσεις και στρεβλώσεις που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Ολα αυτά συνέθεσαν μια εκπληκτική σειρά, τουλάχιστον στους 4-5 πρώτους κύκλους της, η οποία πάντως απογοήτευσε τους περισσότερους με το γεμάτο σεναριακές τρύπες και συμβιβασμούς φινάλε το 2013.

Οκτώ χρόνια αργότερα, και θέλοντας μάλλον να διορθώσει ακριβώς αυτή την ανορθογραφία, ο ορίτζιναλ δημιουργός του «Dexter», Κλάιντ Φίλιπς, επιστρέφει στη σειρά, ακολουθώντας την πορεία του ήρωά του μια δεκαετία έπειτα από όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Ο εκπληκτικός πρωταγωνιστής Μάικλ Σ. Χολ με τη σειρά του ντύνεται ξανά την θρυλική ποδιά του αγαπημένου χαρακτήρα και πιάνει τα… εργαλεία της δουλειάς.

Αρχικά πάντως όλα κυλούν ειρηνικά στην χιονισμένη πολίχνη που ο Ντέξτερ έχει επιλέξει σαν τόπο εξορίας του. Οι άνθρωποι εκεί τον ξέρουν και τον συμπαθούν ενώ ο ίδιος διατηρεί ερωτική σχέση με την τοπική επικεφαλής της αστυνομίας. Μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα ωστόσο θα ταράξουν τα νερά και θα ξυπνήσουν μέσα στον ήρωά μας τον «σκοτεινό συνεπιβάτη» του. Ταυτόχρονα ο γιος του, ο οποίος είναι πλέον έφηβος, θα έρθει να τον βρει και να διεκδικήσει θέση στη νέα ζωή του.

Εχοντας δει τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς, νιώθει κανείς πολύ οικεία· οι κώδικες του «Dexter» είναι σχεδόν όλοι εκεί, ενώ νέες διαστάσεις έχουν προστεθεί για να ταιριάξουν με τα δεδομένα του 2021. Οι φαν πιθανότατα θα θυμηθούν και θα συγκινηθούν ενώ είναι ευκαιρία και για τους νεότερους να γνωρίσουν αυτόν τον συναρπαστικό χαρακτήρα. Στην Ελλάδα το παρακολουθούμε από την πλατφόρμα της Cosmote TV, κάθε Δευτέρα στις 11 μ.μ., αμέσως μετά την Αμερική.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News