ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κριστιάνο είναι κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής

Ο Κριστιάνο είναι κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής

Στις λίστες τους με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, πολλοί συμπεριλαμβάνουν πολύ ψηλά, ανάμεσα σε μύθους σαν τον Πελέ και τον Μαραντόνα, τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο. Το ξεχωρίζουν μάλιστα με τον χαρακτηρισμό «Φαινόμενο» από τον συνεπώνυμό του, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στα 37 παρά λίγους μήνες συνεχίζει να κλωτσάει το τόπι και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο.

Αν εκείνος ο Ρονάλντο ωστόσο ήταν φαινόμενο -που ήταν- τι να πει κανείς για τον Πορτογάλο, ο οποίος επέστρεψε φέτος στην ομάδα με την οποία γνώρισε τις πρώτες του μεγάλες δόξες, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί τον μοναδικό λόγο χαράς για τους οπαδούς της. Μόλις πριν λίγες μέρες ο Κριστιάνο έσωσε την ομάδα από οδυνηρή ευρωπαϊκή ήττα στην έδρα της Αταλάντα, με τρομερό γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις. Το ίδιο περίπου πράγμα έχει κάνει ήδη αρκετές φορές φέτος, σε μια έκδοση της Γιουνάιτεντ πολύ μετριότερη από εκείνη που άφησε πίσω του όταν έφυγε για την Ρεάλ Μαδρίτης πριν από μια και πλέον δεκαετία.

Το ερώτημα λοιπόν που διατύπωναν αρκετοί στην αρχή της χρονιάς για το ποιος χρειάζεται περισσότερο τον άλλο (η Μάντσεστερ τον Ρονάλντο ή το αντίστροφο), το έχει απαντήσει ήδη ο Πορτογάλος, ο οποίος φροντίζει να διατηρείται σε τέτοια κατάσταση ώστε να είναι καθοριστικός ακόμα και στη δύση της καριέρας του.

Εκείνο που τον κάνει πραγματικό φαινόμενο είναι πως, ενώ πιθανότατα δεν διαθέτει ούτε το μισό ποδοσφαιρικό ταλέντο του Λιονέλ Μέσι για παράδειγμα, μπορεί και στέκεται στο ίδιο επίπεδο χάρη στην τρομακτική δουλειά που έχει ρίξει προκειμένου να βελτιώσει τόσο τις ικανότητές του στο παιχνίδι όσο και την φυσική του κατάσταση, η οποία είναι εφάμιλλη των αθλητών του στίβου. 

 Είναι ο ίδιος τρόπος που έχει φέρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην κορυφή του μπασκετικού στερεώματος, ενώ επίσης το πηγαίο ταλέντο του είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό αρκετών αντιπάλων. Και δεν μιλάμε μόνο για το γυμναστήριο ή τις προπονήσεις, αλλά για έναν ολόκληρο τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει την διατροφή, τον ύπνο κ.ο.κ. προκειμένου να καταφέρει κανείς να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος δουλεύει πολύ πάνω στον εαυτό του θα γίνει απαραιτήτως Κριστιάνο ή Αντετοκούνμπο. Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιήσει στοιχεία από την δική τους νοοτροπία για να βοηθηθεί πραγματικά στη ζωή του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News