LIFE & ARTS

Netflix εβδομαδιαίων σειρών και αστέρων

Netflix εβδομαδιαίων σειρών και αστέρων

Ο χειμώνας βρίσκεται πια προ των πυλών και το Netflix τον καλωσορίζει με χείμαρρο νέων σειρών και ταινιών, οι οποίες υπόσχονται να κρατήσουν και φέτος τους πολυάριθμους συνδρομητές του και στην Ελλάδα για τα καλά «βιδωμένους» στον καναπέ. Η ιδιαιτερότητα που έχουμε αυτόν τον μήνα είναι ότι αρκετά από τα σίριαλ της πλατφόρμας δεν μας προσφέρουν μονομιάς το σύνολο των επεισοδίων τους αλλά εβδομαδιαία, όπως συμβαίνει με την παραδοσιακή τηλεόραση. 

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το τουρκικό «The Club» (5/11) μας αφηγείται την ιστορία μιας μάνας και κόρης, οι οποίες σμίγουν έπειτα από 17 χρόνια σε ένα κλαμπ της Κωνσταντινούπολης του 1955. Από εκεί στην Πορτογαλία του 1968, για το «Gloria» (5/11), το οποίο είναι γεμάτο από πράκτορες, ψέματα και μυστικά, ενώ ένας προνομιούχος μηχανικός του Radio Free Europe καπηλεύεται τον Ψυχρό Πόλεμο. 

Επόμενη στάση το Μεξικό των ναρκοβαρώνων με τον πολυαναμενόμενο τρίτο κύκλο του επιτυχημένου «Narcos: Mexico» να καταφτάνει επίσης στις 5/11. Οσο για τους λάτρεις του σύμπαντος του «League of Legends», αυτοί περιμένουν σίγουρα το «Arcane» (6/11), animation που κινείται γύρω από τον φανταστικό κόσμο του βιντεοπαιχνιδιού.

Περνώντας και στις εβδομαδιαίες σειρές που αναφέραμε και παραπάνω, εκτός από την έκτη σεζόν του δημοφιλούς «Ριβερντέιλ» (17/11), πρεμιέρα κάνουν επίσης οι «Καουμπόηδες του Διαστήματος» (19/11), σόου φαντασίας με πρωταγωνιστές μια ετερόκλητη ομάδα κυνηγών επικηρυγμένων, η οποία καταδιώκει τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες του γαλαξία. Ενδιαφέρον μοιάζει τέλος και το «True Story» (24/11) με τους Κέβιν Χαρτ και Γουέσλι Σνάιπς να συνεργάζονται σε ένα αστυνομικό θρίλερ με πρωταγωνιστή έναν κωμικό.

Μεγάλη είναι η ποικιλία αυτόν τον μήνα και στις ταινίες του Netflix. Ξεκίνημα με το φυλετικά φορτισμένο γουέστερν «The Harder They Fall» (3/11), ενώ παρόμοιας θεματολογίας είναι και το «Passing» (10/11) με πρωταγωνίστρια μια μαύρη γυναίκα στη Νέα Υόρκη του 1920, η ζωή της οποίας αλλάζει όταν συναντιέται με μια παιδική της φίλη που παριστάνει τη λευκή. 

Από την Βραζιλία μας έρχεται το «7 Αιχμάλωτοι» (11/11), με ήρωας έναν φτωχό έφηβο, ο οποίος αγωνίζεται να ξεφύγει από τα δίχτυα ενός σωματέμπορα. Από την άλλη, η ταινία του μήνα είναι σίγουρα το «Red Notice» (12/11), το οποίο προηγουμένως θα κυκλοφορήσει και στους κινηματογράφους. Εκεί ένας αναλυτής του FBI καταδιώκει τον πιο διαβόητο ληστή έργων τέχνης αλλά γίνεται άθελά του συνεργός στο κυνήγι ενός άπιαστου απατεώνα που έχει πάντα το προβάδισμα. Με το αστεράτο καστ των Ράιαν Ρέινολντς, Γκαλ Γκαντότ και Ντουέιν Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News