Life & Arts Σάββατο 23/10/2021, 07:49
LIFE & ARTS

Άλεκ Μπόλντουιν: Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε είχε αληθινές σφαίρες

Άλεκ Μπόλντουιν: Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε είχε αληθινές σφαίρες

Στον Άλεκ Μπόλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ασφαλές «άσφαιρο όπλο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», αλλά το όπλο περιείχε τελικά αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε, προφανώς κατά λάθος, την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που κινηματογραφούσαν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ο Σόουζα πήρε εξιτήριο αργότερα από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε.

Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε.

Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπόλντουιν το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

Ο Μπόλντουιν δήλωσε χθες συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας. «Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς», έγραψε στο Twitter ο 63χρονος σταρ. «Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο της Χάτσινς για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε αμέσως.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παρέμεινε ανοιχτή. Ο Μπόλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.

 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News