Life & Arts Παρασκευή 22/10/2021, 07:45
LIFE & ARTS

Τραγωδία σε γύρισμα ταινίας: Ο Μπόλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα τη διευθύντρια φωτογραφίας

Τραγωδία σε γύρισμα ταινίας: Ο  Μπόλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα τη διευθύντρια φωτογραφίας

Τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα της αμερικανικής ταινίας Rust. Ο δημοφιλής ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν κατά τη διάρκεια μίας σκηνής πυροβόλησε με όπλο, που αντί για άσφαιρα είχε κανονικές σφαίρες. Νεκρή έπεσε η διευθύντρια φωτογραφίας της νέας ταινίας γουέστερν που γύριζαν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. 

Η Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών, και ο Τζόελ Σόουζα, 48 ετών, «τραυματίστηκαν από σφαίρες όταν ο Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε με το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για το γύρισμα» ανέφερε η ανακοίνωση. Η Χάτσινς διακομίστηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Ο Σόουζα νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε η ιστοσελίδα The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επρόκειτο πιθανότατα, για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Διενεργείται έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες. Ως αυτό το στάδιο, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε στο AFP ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. 

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News