Life & Arts Παρασκευή 22/10/2021, 08:00
LIFE & ARTS

Ο Τραμπ ετοιμάζει την τεχνολογική αντεπίθεση

Ο Τραμπ ετοιμάζει την τεχνολογική αντεπίθεση

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να αποτελεί παρελθόν πια για τον Λευκό Οίκο όμως σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί στην Αμερική -και όχι μόνο- που νοσταλγούν τον πιο αμφιλεγόμενο Πρόεδρο στην ιστορία των Η.Π.Α. Κι εκείνος πάντως φροντίζει να μην τους «εγκαταλείψει», αν και πλέον δυσκολεύεται κάπως να μοιράσει την… σοφία του, αφού τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το αγαπημένο του Twitter τον έχουν εκδιώξει έπειτα από την κωμικοτραγική εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο.  

Αυτοί ακριβώς οι γίγαντες της Σίλικον Βάλεϊ πάντως φαίνεται πως είναι πια στο στόχαστρο του πρώην Προέδρου, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την επικείμενη δημουργία ενός δικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης (ναι, είναι αλήθεια) με τον αναμφισβήτητα εύγλωττο όνομα Truth Social. Το σόσιαλ της «αλήθειας» λοιπόν ή τουλάχιστον όσων ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί αληθινά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο σκοπός του είναι «η δημιουργία ενός ανταγωνιστή στο φιλελεύθερο μιντιακό κονσόρτσιουμ και η μάχη ενάντια στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ, οι οποίες χρησιμοποίησαν την τεράστια δύναμή τους προκειμένου να σωπάσουν τις αντίθετες απόψεις στην Αμερική», ενώ πρόσθεσε και το υπέροχο: «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν πελώρια παρουσία στο τουίτερ, όμως ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος αποσιωπάται».

Διαβάστε ακόμη: Η μετοχή που απογειώθηκε 400% δια χειρός Τραμπ

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Τραμπ μήνυσε τόσο το Twitter όσο και το Facebook και την Google -μαζί με τους αντίστοιχους CEO- για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου (!), δίχως να σκεφτεί μάλλον πως οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι ιδιωτικές και επομένως δικαιούνται να προβάλλουν ή να αφαιρούν οτιδήποτε θέλουν από τις υπηρεσίες τους -σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό Σύνταγμα.

Ο ανοικονόμητος πρώην Πρόεδρος ωστόσο δεν μένει εκεί. Πιστός στο πνεύμα της εποχής, ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία μιας καινούριας διαδικτυακής πλατφόρμας, της TMTG (Trump Media & Technology Group) Plus, η οποία θα περιλαμβάνει ψυχαγωγικά και ενημερωτικά προγράμματα, podcast και άλλα, όλα με «non-woke» περιεχόμενο. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο όρος «woke» προσδιορίζει περιεχόμενο επικεντρωμένο σε κοινωνικά ζητήματα φυλής, φύλου, σεξουαλικότητας κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι για τον Τραμπ όλα αυτά είναι περίπου ανύπαρκτα…

Με πληροφορίες από variety.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News