Life & Arts Κυριακή 17/10/2021, 14:55
LIFE & ARTS

Τι χρειάστηκε για να αποτραπεί η απεργία που θα παρέλυε το Χόλιγουντ

Τι χρειάστηκε για να αποτραπεί η απεργία που θα παρέλυε το Χόλιγουντ

Τα στούντιο του Χόλιγουντ και τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τα μέλη των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών συνεργείων κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία και αποτρέπει μία ιστορική απεργία. 

Η ένωση εργαζομένων IATSE και τα στούντιο ανακοίνωσαν την υπογραφή νέας σύμβασης τριετούς διάρκειας, που εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες εργασίας και βελτιωμένα επιδόματα. 

Μεταξύ άλλων προβλέπει κενό τουλάχιστον 10 ωρών ανάμεσα σε δύο βάρδιες, 54 ώρες ξεκούρασης στα Σαββατοκύρια, αυξημένη χρηματοδότηση για τα συνταξιοτικά ταμεία και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αύξηση 3% ετησίως στους μισθούς. 

«Όλα αυτά τα πετύχαμε γιατί εσείς, τα μέλη μας, υψώσατε ανάστημα και μας δώσατε την δύναμη να αλλάξουμε την πορεία των διαπραγματεύσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το IATSE. «H αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα έφερε αποτελέσματα» προσθέτει. 

Η συμφωνία ήρθε λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο που είχε δώσει το συνδικάτο για την απεργία, η οποία θα ήταν η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στον χώρο του κινηματογράφου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 90% των μελών συμμετείχε στην ψηφοφορία για την απεργία και το 98% τάχθηκε υπέρ. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο συνδικάτο καλύπτει 150.000 μέλη. 

Η τελευταία μεγάλη απεργία που είχε λάβει χώρα στο Χόλιγουντ ήταν αυτή των σεναριογράφων πριν από 14 χρόνια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News