Life & Arts Σάββατο 16/10/2021, 22:30
LIFE & ARTS

Την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε, πιάστε τα ακουστικά σας

Το τραγούδι που χαμηλώνει τα επίπεδα του άγχους

Την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε, πιάστε τα ακουστικά σας

Ένα τραγούδι που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες συνέθεσε το μουσικό τρίο από την Αγγλία, Marconi Union, σε συνεργασία με ψυχαναλυτές που εξειδικεύονται στην επίδραση των ήχων στην ψυχολογία.

Το τραγούδι Weightless που βγήκε σε κυκλοφορία το 2014 έχει αποδειχθεί πως χαμηλώνει τους σφυγμούς και την πίεση κατά 35%. Από αυτή την άποψη είναι πιο χαλαρωτικό σε σχέση με ένα μασάζ.

Ερευνητές έδωσαν σε έναν αριθμό ανθρώπων μία γκάμα από δύσκολους γρίφους, ώστε να αυξήσουν τα επίπεδα του άγχους. Στη συνέχεια, έβαλαν χαλαρωτική μουσική, ώστε να παρατηρήσουν την επίδρασή που έχει σε όσους έλυναν τους γρίφους.

Το Weightless ήταν πιο χαλαρωτικό σε σχέση με κάθε άλλο μουσικό κομμάτι, κατά 11%.

Ο ρυθμός του κομματιού μειώνεται από 60 χτύπους το λεπτό στους 50 με αποτέλεσμα να μειώνει και τους χτύπους της καρδιάς σε όποιον το ακούει.

Γενικά, η μουσική βοηθά στην μείωση του στρες και μάλιστα συγκεκριμένη έρευνα καταδεικνύει ότι η μουσική είναι πιο χαλαρωτική από μία βόλτα ή την κατανάλωση μίας κούπας τσαγιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ, το άγχος που προκαλείται στον εργασιακό χώρο είναι κατά ένα βαθμό η αιτία για 120.000 θανάτους ετησίως. Μάλιστα, το νούμερο αυτό έρχεται κοντά στα επίπεδα των θανάτων από ατυχήματα ή καρδιακές παθήσεις.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News