Life & Arts Τετάρτη 6/10/2021, 17:42 ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ
LIFE & ARTS

Κορυφαίες επιχειρήσεις από 37 χώρες στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας

Κορυφαίες επιχειρήσεις από 37 χώρες στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας

Εργαζόμενοι από κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς από 37 χώρες του κόσμου έχουν δώσει ραντεβού από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στην Αθήνα προκειμένου να πάρουν μέρος στους 3ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι. Η διοργάνωση έχει ως στόχους να προωθήσει τα οφέλη του αθλητισμού στους χώρους εργασίας, να προβάλλει τη δια βίου άσκηση και, μέσα από μία αθλητική γιορτή, οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν έναν γόνιμο διάλογο που θα βοηθήσει και στον εργασιακό τους τομές.   

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού θα αρχίσουν με μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας (ώρα έναρξης 19.30). Εκεί ο αθλητισμός, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα «συναντήσει» τη μουσική και τον χορό.

Κορυφαίες επιχειρήσεις από 37 χώρες στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας-1 

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων που έχει διεξαχθεί στη χώρα μας, μετά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2004) και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics (2011). Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε κορυφαίες αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο και το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», και μέσα από αυτή τη διοργάνωση θα υπάρξει διεθνής προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και θα ενισχυθεί ο αθλητικός τουρισμός της χώρας.    

Από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος 57 εταιρείες και οργανισμοί. Ανάμεσα σε αυτούς, θα βρεθούν παλιές δόξες του ελληνικού αθλητισμού αλλά και εν ενεργεία αθλητές. Συμμετοχή, μεταξύ άλλων, έχουν δηλώσει οι «ασημένιοι» ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Βίκτωρ Μήτρου και Δημήτρης Μούγιος, ο ολυμπιονίκης του πόλο και νυν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο «χάλκινος» παραολυμπιονίκης του Τόκιο Αντώνης Τσαπατάκης, οι παγκοσμιονίκες της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης (4ος στους Ολυμπιακούς) και Μαρία Χριστοφορίδου, αλλά και η νυν πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.          

Η σημερινή Τελετή Έναρξης, στην οποία η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη με πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων (μάσκες και αποστάσεις), θα αρχίσει στις 19.30 με την καθιερωμένη παρέλαση των συμμετασχόντων. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρου Καραβούλη και του προέδρου των Παγκοσμίων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού Ντιντιέ Μπεσέιγ.

Κορυφαίες επιχειρήσεις από 37 χώρες στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού της Αθήνας-2

Στην Τελετή Έναρξης θα παραστούν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστης Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Δασκαλάκης κ.α. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους από το εξωτερικό είναι ο πρώην Επίτροπος Αθλητισμού Ευρωπαϊκής Ένωσης Yves Les Losteque και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού της πόλης Guanajuato του Μεξικού Juan Jose Alvarez.    

Η διοργάνωση τελεί υπό την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής ως Συνδιοργανώτριας αρχής, ενώ παράλληλα έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τυγχάνει της σημαντικής αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας, του Δήμου Γαλατσίου, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News