Life & Arts Δευτέρα 4/10/2021, 16:50
LIFE & ARTS

Ποιος James Bond έβγαλε τα περισσότερα χρήματα

Ο ήρωας του Ian Fleming είναι ένας από τους πιο επικερδείς στην ιστορία του κινηματογράφου

Ποιος James Bond έβγαλε τα περισσότερα χρήματα

Το 1962, όταν η πρώτη ταινία του James Bond, «Dr. No», παίχτηκε στις αμερικανικές αίθουσες, το εισιτήριο του σινεμά κόστιζε μόλις 70 σεντς.

Σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, η μέση τιμή του εισιτηρίου στους αμερικανικούς κινηματογράφους είναι περίπου 9 δολάρια και ο 007 κάνει την 25η εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε επίσης: Στούντιο χολιγουντιανών προδιαγραφών στην Ελλάδα

Ο ήρωας του Ian Fleming είναι ένας από τους πιο επικερδείς στην ιστορία του κινηματογράφου και η ικανότητα του γοητευτικού Βρετανού πράκτορα να γεμίζει αίθουσες θα δοκιμαστεί μία ακόμα φορά με το «No Time to Die», σε συνθήκες πανδημίας.

Οι 24 προηγούμενες ταινίες του James Bond έβγαλαν πάνω από 6,89 δισ. δολάρια, με επτά διαφορετικούς ηθοποιούς: Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan και Daniel Craig.

Ποιος James Bond έβγαλε τα περισσότερα χρήματα-1

Το «No Time to Die» είναι η πέμπτη και τελευταία ταινία του Daniel Craig στον ρόλο του 007. Όμως ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι ο James Bond που έβγαλε τα περισσότερα από τα εισιτήρια, καθώς από το «Casino Royale» του 2006 έως το «Spectre» του 2015, συγκέντρωσε σχεδόν 3,2 δισ.  δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ποια μετοχή «ανέστησε» ο James Bond

Μάλιστα, το «Skyfall» του 2012 ήταν η πρώτη ταινία του James Bond που πούλησε εισιτήρια αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων παγκοσμίως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News