Life & Arts Παρασκευή 1/10/2021, 14:23 ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ
LIFE & ARTS

Olympic Yacht Show: Με παγκόσμιες πρεμιέρες αρχίζει η έκθεση του yachting

Στις 6.30 το απόγευμα τα εγκαίνια

Olympic Yacht Show: Με παγκόσμιες πρεμιέρες αρχίζει η έκθεση του yachting

Με έμφαση στα ελληνικά ναυπηγεία, παγκόσμιες πρεμιέρες και συμμετοχές διεθνών ναυπηγείων αρχίζει σήμερα το «Olympic Yacht Show» στην «Olympic Marine», στο Σούνιο. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση σκαφών αναψυχής που διεξάγεται στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και μιας από τις πρώτες στην Ευρώπη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 18.30, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Στην υπερσύγχρονη μαρίνα του Λαυρίου βρίσκονται περισσότερα από 80 σκάφη όλων των κατηγοριών. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σύγχρονες δημιουργίες, τόσο σε μηχανοκίνητα όσο και σε ιστιοπλοϊκά. Μάλιστα δύο από τα σκάφη των ελληνικών ναυπηγείων παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ξέσπασμα της πανδημίας Covid 19 έγινε αιτία για να ακυρωθούν οι αντίστοιχες εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση yachting στις Κάννες και ακολούθησαν σε Σαουθάμπτον, Γένοβα και Μονακό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ελληνικό κοινό να ανυπομονεί για τη διεξαγωγή ενός ανάλογου event και στην Ελλάδα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από το εξωτερικό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθούν στο Λαύριο δεκάδες επισκέπτες από το εξωτερικό.   

Olympic Yacht Show: Με παγκόσμιες πρεμιέρες αρχίζει η έκθεση του yachting-1

Το «Olympic Yacht Show» εκτείνεται σε θάλασσα και σε στεριά. Στο φυσικό τους περιβάλλον υπάρχουν σκάφη από ελληνικά αλλά και κορυφαία διεθνή ναυπηγεία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη έκθεση σκαφών που διεξάγεται σε νερό στην Ελλάδα ύστερα από 14 χρόνια. Στον χερσαίο χώρο της μαρίνας, οι φίλοι του θαλάσσιου τουρισμού μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά τον εξοπλισμό ενός σκάφους. Επίσης, από την πλευρά των εκθετών υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις.  

Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι η διοργάνωση να αποτελέσει ένα είδους εφαλτήριο για την επανεκκίνηση του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά και να εξελιχθεί σε ένα ετήσιο διεθνές ραντεβού για τον κλάδο του yachting, προβάλλοντας και διαφημίζοντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. «Το Olympic Yacht Show σηματοδοτεί την επόμενη μέρα του ελληνικού yachting. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός θεσμού βάσει του οποίου θα χτίσουμε όλοι μαζί τη μεγαλύτερη έκθεση στη ΝΑ Ευρώπη», δήλωσε στο «Moneyreview» ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events, και εμπνευστής του Yacht Show. 

Το Olympic Yacht Show διοργανώνεται από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, μία από τις καλύτερες οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Λαυρεωτικής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News