Life & Arts Τρίτη 28/09/2021, 11:25
LIFE & ARTS

R. Kelly: Ένοχος για trafficking και σεξουαλική κακοποίηση

R. Kelly: Ένοχος για trafficking και σεξουαλική κακοποίηση

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής ενδεχομένως να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ο R Kelly. Ο άλλοτε αστέρας της αμερικανικής μουσικής σκηνής κρίθηκε ένοχος για trafficking και σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και παιδιών για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 4 Μαΐου. 

Οι ένορκοι απεφάνθησαν ότι ο τραγουδιστής ήταν ο ενορχηστρωτής ενός εγκληματικού δικτύου, που προσέλκυε γυναίκες και ανήλικα κορίτσια τα οποία και κακοποιούσε ο ίδιος, ενώ αρκετά από αυτά τα κρατούσε ουσιαστικά ως φυλακισμένα στο σπίτι του. Στη δίκη που κράτησε για έξι εβδομάδες εννέα γυναίκες και δύο άνδρες κατέθεσαν εναντίον του, περιγράφοντας τη διαρκή σωματική και ψυχολογική βία και τη σεξουαλική ταπείνωση που βίωσαν.  Ο Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλι (όπως είναι το κανονικό όνομά του) είχε τον απόλυτο έλεγχό τους και έπρεπε να ζητήσουν την άδειά του ακόμη και για να φάνε ή να πάνε στην τουαλέτα. Επέλεγε ο ίδιος τα ρούχα που φορούσαν και ανάγκαζε τα θύματά του να τον αποκαλούν Daddy. 

R. Kelly: Ένοχος για trafficking και σεξουαλική κακοποίηση-1
AP Photo 

 

Μία γυναίκα κατέθεσε ότι τη νάρκωσε, τη φυλάκισε και τη βίασε, ενώ όταν κατάφερε να διαφύγει κρυβόταν από τον βασανιστή της, καθώς δεχόταν συνεχώς απειλές για τη ζωή της. «Είμαι πια έτοιμη να αρχίσω να ζω τη ζωή μου ελεύθερη από τον φόβο, να αρχίσω τη διαδικασία επούλωσης των πληγών», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή της μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων. «Είμαι πολύ υπερήφανη για τις γυναίκες που τόλμησαν να πουν την αλήθεια» συμπλήρωσε. 

Η Γκλόρια Άλρεντ, δικηγόρος που εκπροσώπησε αρκετά θύματα, είπε στους δημοσιογράφους: «Ασκώ τη δικηγορία 47 χρόνια. Σε αυτή την περίοδο έχω μηνύσει πολλούς για σεξουαλική κακοποίηση, που διέπραξαν εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών. Από όλους αυτούς, ο R Kelly ήταν ο χειρότερος». 

Η εισαγγελέας, Ζακλίν Κασούλις, από την πλευρά της τόνισε πως η καταδίκη του R Kelly στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους ισχυρούς άνδρες: «Όσο χρόνο και αν χρειαστεί, το μακρύ χέρι του νόμου θα σε φτάσει». 

Κατά τη δίκη αποκαλύφθηκε το πώς οι μάνατζέρ του, οι σωματοφύλακές του και άλλοι άνθρωποι του περιβάλλοντός του τον βοηθούσαν στις εγκληματικές ενέργειές τους και την απόκρυψή τους. Αρκετοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν κατηγορίες και ορισμένο έχουν ομολογήσει την ενοχή τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News